Головна подія року – безвіз, війна відстала навіть від справи Саакашвілі. СОЦІОЛОГІЯ

 

Українці вважають подією 2017 року запровадження безвізового режиму з ЄС.
Про це свідчать дані соціологічного опитування Фонду “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва, оприлюднені 27 грудня.

“Політичною подією 2017 року в Україні” назвали введення безвізового режиму з ЄС 26,1% респондентів.
9,6% визначили такою подією “справу Саакашвілі”, і вона випередила війну на Донбасі, яку вважають “подією року” лише 9,1% опитаних.
6% громадян назвали найвизначнішою подією пенсійну реформу.

“Політиком року” 10% опитаних назвали президента Петра Порошенка, Михеїла Саакашвілі – 7,3%, Юлію Тимошенко – 6,4%, Олега Ляшка – 5,3%, прем’єр-міністра Володимира Гройсмана – 4,9%.

Серед міжнародних подій українці визначили  головною подією вступ Дональда Трампа на пост президента США – 16,7%, а 7,6% назвали війну в Сирії.
25,5% – не змогли відповісти на питання, зазначає “Інтерфакс-Україна”.

Загальнонаціональне дослідження проводилося Фондом “Демократичні ініціативи” ім. Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 15 по 19 грудня 2017 року в усіх регіонах України, за винятком АР Крим і непідконтрольних територій Донецької і Луганської областей.
Було опитано 2004 респонденти у віці від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна