Центрвиборчком пропонує експеримент з підрахунку голосів

 

Центральна виборча комісія України ініціює державний експеримент щодо передачі відомостей про підрахунок голосів виборців із виборчих дільниць безпосередньо до ЦВК.

Пропозиції, оформлені у формі законопроекту, схвалили на засіданні Центрвиборчкому 28 грудня, повідомила прес-служба Комісії.

“Експериментом передбачено, що відомості про зміст протоколів дільничних виборчих комісій в електронному вигляді будуть передаватися з усіх виборчих дільниць відразу і безпосередньо до Центральної виборчої комісії”, – йдеться в повідомленні.

Таким чином, українське суспільство та міжнародна спільнота отримають можливість дізнатися про результати підрахунку голосів виборців вже на ранок дня наступного за днем голосування, зазначили в ЦВК.

Як інформувала “Новинарня“, строк повноважень 12 членів ЦВК на чолі з екс-“регіоналом” Михайлом Охендовським минув ще 1 червня 2014 року, однак відтоді їх під різними приводами не замінювали і не перепризначали. При цьому шестеро членів комісії починали роботу ще в часи президентства Леоніда Кучми.
Громадські активісти, політичні партії і фракції у ВР неодноразово вимагали оновити склад Центрвиборчкому.
3 червня 2016 року у Верховній Раді було зареєстровано проект постанови №4790, яким президент вніс на розгляд Верховної Ради 11 кандидатур членів Центральної виборчої комісії. Різні фракції висловили незгоду з несправедливим квотним представництвом кандидатів. Відтоді новий склад ЦВК залишається незатвердженим.

Читайте також:
Суд відпустив голову ЦВК під особисте зобов’язання

Банкова бачить новою головою ЦВК Світлану Кустову, – джерело

Зарплата в голови ЦВК і його заступників вдвічі більша,
ніж у Порошенка та Гроймана

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна