Зарплата в голови ЦВК і його заступників вдвічі більша, ніж у Порошенка та Гроймана

 

Зарплата голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського за липень становила мйже 51,2 тисячі гривень. Про це повідомляють “Українські новини” з посиланням на відповідь секретаріату ЦВК на запит агентства.

Згідно з відповіддю, оклад голови комісії становить 15 тисяч гривень, а його заступників – 13,5 тисячі гривень.
При цьому розмір зарплати Охендовського за липень склав 51 180 гривень, його заступників Андрія Магери – 47 925 гривень, Жанни Усенко-Чорної – 47 466 гривень.

Нагадаємо, після із 1 травня Кабінет Міністрів встановив нові посадові оклади президенту України – у розмірі 28 тис. грн., прем’єр-міністру – 20 тис. грн.

Тобто заробітки керівників Центрвиборчкому майже вдвічі вищі, ніж у президента Петра Порошенка, і майже в 2,5 раза вищі, ніж у прем’єра Володимира Гройсмана.

Як відомо, термін перебування на посадах більшості членів ЦВК давно закінчився. Два з 15 членів комісії вже два роки пересиділи свою каденцію.
Під тиском громадськості на початку червня президент Петро Порошенко вніс у Верховну Раду подання на новий склад Центрвиборчкому, але новий кадровий склад наразився на критику через непредставлення в ньому деяких фракцій і не був затверджений. Однією з причин того, що питання “зависло”, стали довибори до ВР у семи округах 17 липня.

Читайте також:
Андрій Магера: Новий склад ЦВК з самого початку підриває довіру до себе

Банкова бачить новою головою ЦВК Світлану Кустову, – джерело

Справа про корупцію в ЦВК: голова та заступник Центрвиборчкому
відмовилися проходити поліграф

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна