Суд відпустив голову ЦВК під особисте зобов’язання

 

Солом’янський райсуд Києва обрав запобіжний захід голові ЦВК Михайлу Охендовському – особисте зобов’язання. Про це передає канал “112”.

“Клопотання (детективів НАБУ, погоджене прокурором САП) про застосуванння міри запобіжного заходу у вигляді застави задовольнити частково… Застосувати до Охендовського Михайла запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання, яке діятиме до 13 лютого 2017 року”, – сказав слідчий суддя Віталій Українець.

Він пояснив, що Охендовський повинен з’являтися до суду за викликом, а також повідомляти про зміну свого місця перебування за межами Києва.

Водночас закордонний паспорт в Охендовського не відібрали, передає “УП”.

Прокурор Володимир Кривенко зазначив, що Спецціальна антикорупційна прокуратура оскаржуватиме це рішення в апеляційному суді.

Як відомо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура клопотала у Солом`янському райсуді Києва про обрання Охендовського запобіжного заходу у вигляді застави розміром 1 мільйона 291 тисячі гривень.

13 грудня Охендовському вручили повідомлення про підозру просто в аеропорту “Бориспіль”.

За словами керівника САП Назара Холодницького, документи “чорної бухгалтерії” ПР підтверджують чотири випадки отримання Охендовським готівки в офісі Партії регіонів у Києві на загальну суму 16 734 долари США.
Детективи Національного антикорупційного бюро й прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури встановили, що Охендовський як член ЦВК у 2012 році нібито за дорученням членів Партії регіонів і за кошти цієї політсили шість разів їздив за кордон, аби переконати світ у демократичності виборчого процесу в Україні.

Сам Охендовський називає кримінальне провадження сфабрикованим і готовий співпрацювати із слідством.

Читайте також:
Охендовський побував на допиті в НАБУ і готовий співпрацювати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна