Банкова бачить новою головою ЦВК Світлану Кустову, – джерело

 

Адміністрація президента розглядає як кандидата на посаду голови нового складу Центральної виборчої комісії юристку Світлану Кустову. Про це “Новинарні” стало відомо з джерела, близького до формування нової ЦВК.

“Раджу придивитися до такої Світлани Кустової. Це одна з юристів Порошенка. Ставку роблять на неї”, – сказав співрозмовник нашого видання, відповідаючи на запитання про ймовірного очільника оновленого Центрвиборчкому.

Нагадаємо, 7 червня стали відомі особи 11 кандидатів до складу ЦВК, які подав на затвердження Верховної Ради президент. Серед них – Світлана Кустова.

Відомо, що Світлана Миколаївна Кустова, 1979 р.н. – юрисконсульт ТОВ “Моор і партнери”, заслужений юрист України, адвокат і політолог, випускниця Дніпропетровського державного університету.

У 2004 році Кустова працювала в команді юристів “Нашої України”, які представляли Віктора Ющенка у Верховному Суді у справі про фальсифікації результатів президентських виборів та “пробили” рішення про “третій тур” голосування.
Тоді пані Світлана була однією зі співробітниць юриста й “помаранчевого” політика Миколи Катеринчука, засновника компанії “Моор і парнери”.

Світлана Кустова (третя ліворуч) у команді "Нашої України" під час виборів 2004 року. Крайній ліворуч - юрист Микола Катеринчук. Фото з ФБ

Світлана Кустова (третя ліворуч) у команді “Нашої України” під час виборів 2004 року. Крайній ліворуч – юрист Микола Катеринчук. Фото з ФБ

У 2007 році Кустова балотувалася до Верховної Ради від “Нашої України – Народної самооборони” (№145). Вона була помічницею нардепів Миколи Катеринчука (Верховна Рада IV-V скликань), Романа Зварича (VI), самого Петра Порошенка (VI скликання).
У нинішній Раді Кустова допомагає депутатці Ірині Фріз, яка раніше сама була помічницею Порошенка за часів його роботи в парламенті.

На виборах у 2014 році пані Світлана виступала як уповноважена особа партії Блок Петра Порошенка в загальнодержавному виборчому окрузі.

Світлана Кустова. Фото з ФБ

Світлана Кустова. Фото з ФБ

Виборча тематика для цієї юристки не новина. Скажімо, у кінці 2011 року Кустова опублікувала на “Українській правді” критичну статтю “Нові виборчі правила: a la guerre comme a la guerre” щодо нового закону про вибори до ВР, який пропонувала правляча Партія регіонів.

Варто зазначити, що голову ЦВК обирають на своєму засіданні самі члени Центрвиборчкому. При цьому голова комісії, його заступники та секретар повинні мати вищу юридичну освіту.

Серед 11 кандидатур до складу ЦВК, поданих президентом Порошенком на затвердження Верховної Ради, принаймні п’ять є висуванцями партії БПП.

Читайте також:
У “Батьківщині” невдоволені перебором людей БПП серед нових кандидатів до Центрвиборчкому

Перші кандидати і перша сварка довиборів-2016

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна