З 1 січня запрацює нова система забезпечення інвалідів засобами реабілітації

 

Починаючи з 1 січня 2018 року Міністерство соціальної політики переходить на нову систему забезпечення інвалідів засобами реабілітації.
Про це заявив на брифінгу 28 грудня міністр Андрій Рева.

“З 1 січня ми переходимо на нову систему забезпечення засобами реабілітації людей з інвалідністю. Ми не будемо більше фінансувати, в тому числі державні підприємства, наперед – ми будемо оплачувати виготовлення засобів реабілітації за фактом”, – зазначив Рева.

Він пояснив, що надалі існуватиме індивідуальна програма реабілітації, в якій будуть вказані всі необхідні для людини засоби реабілітації. Тобто людина може звернутися в управління соціального захисту населення, де їй нададуть електронний каталог з вихідними даними, а пошук необхідних коштів обмежиться її індивідуальними параметрами.
Після цього пацієнт з усього запропонованого переліку може вибрати певний засіб, а управління соціального захисту зробить запит до виробника, укладе договір і протягом 10 днів після доставки оплатить.

Читайте також:
Мінсоц анонсує на 2018 рік перехід на монетизацію пільг
для ЖКП і проїзду в громадському транспорті

Рада законом замінила “інвалідів” на “осіб з інвалідністю”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна