Захист Чийгоза та Умерова подав позови на Путіна

 

Захист кримських татар Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова, переданих з окупованого Криму в Україну, подав два адміністративні позови до адміністрації президента Росії.

Про це повідомив адвокат Микола Полозов.

“Подав два адміністративні позови до адміністрації президента Путіна від імені Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова з вимогою надання інформації про укази про помилування”, – написав він у “Твіттері“.

“Засекречування указів про помилування суперечить ч. 2 ст. 24 Конституції РФ”, – наголосив Полозов.

Раніше адвокат заявляв, що єдиний документ, який видали Чийгозу в СІЗО, – довідка про звільнення, а Умеров взагалі не отримав від Росії жодних підтверджувальних документів.

Нагадаємо, 25 жовтня засуджених російськими окупантами в Криму громадян України – заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза видали Туреччині, хоча вони відмовлялися писати прохання про помилування. Звідти Чийгоз та Умеров прибули в Україну.
Вони надсилали запити до адміністрації президента РФ з проханням пояснити, на якій підставі їх звільнили з-під варти.
У Володимира Путіна відповіли, що надати ці дані “не вбачається можливим”.

29 листопада турецький телеканал Haberturk повідомив, що Туреччина обміняла Умерова та Чийгоза на двох росіян, яких звинувачують у шпигунстві.
Мустафа Джемілєв заявляв, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган виміняв у Росії Чийгоза й  Умерова на “двох бандитів, які вбили редактора сайту “Кавказ-центр”.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна