Четвертий день “перемир’я” в АТО: один загиблий і п’ять поранених

 

Російсько-терористичні війська продовжують здійснювати обстріли позицій сил АТО та зривати домовленості Тристоронньої контактної групи щодо припинення вогню на час новорічно-різдвяних свят.
Минулої доби, 26 грудня, противник шість разів порушив “режим тиші”. Унаслідок ворожих обстрілів трьох українських військовослужбовців поранено, двоє отримали бойові травми і, на жаль, Україна втратила одного захисника, повідомляє прес-центр штабу АТО.

На Луганському напрямку ворог двічі починав обстріли наших оборонних укріплень із 82-мм мінометів, гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та зенітної установки поблизу смт Луганське.
У районі Новолуганського та Золотого активізувалисися ворожі снайпери, які обстрілювали опорні пункти української армії.  Також зі стрілецької зброї російські найманці турбували захисників Станиці Луганської.
“Окрім того, в районі Луганського, за світлої пори доби, зафіксовано проліт ворожого БПЛА, який у цей період коригував мінометний вогонь противника. Слід зазначити, що застосування безпілотників заборонено Мінськими домовленостями”, – йдеться в повідомленні.

У свою чергу речники бойовиків ОРЛО звинуватили українську сторону в одному обстрілі позицій “НМ ЛНР” біля населеного пункту Калинівка (Світлодарська дуга) із застосуванням 82-мм, АГС, ПТУРа і стрілецької зброї.

На Донецькому напрямку в обідню пору зі стрілецької зброї противник порушував перемир’я біля шахти “Бутівка”.

На інших ключових ділянках нашої оборони порушень режиму припинення вогню не зафіксовано, зазначили у штабі.

Нагадаємо, ТКГ в Мінську домовилася про повне припинення вогню на час новорічних і різдвяних світ з 0:00 23 грудня.
Від початку “перемир’я” загинули вже двоє українських воїнів. Ще один помер від поранень, отриманих раніше.

Загалом з початку грудня, відповідно до повідомлення штабу АТО і МОУ, за підрахунками “Новинарні“, внаслідок бойових дій загинуло вже 25 українських воїнів.

Читайте також:
Олег Шевченко і Юрій Золотарьов.
Ще двоє загиблих внаслідок бойових дій на Донбасі. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна