СБУ викликає Саакашвілі на допит 26 грудня

 

Співробітник Служби безпеки України вручив повістку лідерові “Руху нових сил” Михеїлу Саакашвілі з приписом прийти на допит до слідчого СБУ 26 грудня.

Як передає УНІАН, про це журналістам заявив сам Саакашвілі в Апеляційному суді м. Києва 22 грудня, перед судовим засіданням з розгляду апеляції на рішення суду першої інстанції про відмову в обранні політику запобіжного заходу.

Саакашвілі підписав повістку та зазначив, що таким чином підтверджує, що не ухиляється від проведення з ним слідчих дій саме в СБУ.

“Хтось казав, що ми не співпрацюємо зі слідством. Ми співпрацюємо зі слідством. Звісно, ми не віримо у цю справу, але ми співпрацюємо”, – сказав Саакашвілі.

Його адвокат Руслан Чорнолуцький уточнив, що СБУ викликає Саакашвілі на допит 26 грудня о 11:00.

Нагадаємо, на 18 грудня Михеїл Саакашвілі у справі, відкритій 4 грудня , був викликаний Генпрокуратурою, прийшов до ГПУ, але відмовився давати свідчення, пославшись на те, що це підслідність СБУ.

Читайте також:
Саакашвілі отримав документи на виїзд у Нідерланди, – ЗМІ

Банкова показала лист Саакашвілі Порошенку про “багато помилок”.
Той прокоментував

Як повідомляла “Новинарня“, 5 грудня Генпрокуратура оголосила Саакашвілі в розшук за ч.1  ст. 256 Кримінального кодексу України. Йому інкримінують сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їхньої злочинної діяльності. Ідеться про ймовірне фінансування протестних акцій олігархом-втікачем Сергієм Курченком.

Вранці 5 грудня в будинку на вулиці Костьольній у квартирі, де мешкає лідер “Руху нових сил” Михеїл Саакашвілі, силовики провели обшуки. Він у цей час піднявся на дах і заявляв, що може стрибнути на знак протесту. Пізніше Саакашвілі затримали й посадили в автомобіль, проте близько тисячі прибічників політика заблокували проїзд цього авто. Між правоохоронцями та активістами виникли сутички. Через деякий час, після протистояння активісти розбили вікна, зламали двері в мікроавтобусі і звільнили Саакашвілі.

Він перебував у протестному таборі біля Верховної Ради, в готелі “Київ”, а ввечері 8 грудня був затриманий на квартирі його сподвижника Юрія Покиньбороди, колишнього начальника ГУ МВС України в Луганській області та учасника АТО.
Три ночі й два дні Саакашвілі провів у СІЗО СБУ.

Печерський райсуд Києва 11 грудня відмовив у запобіжному заході у вигляді цілодобового домашнього арешту для колишнього президента Грузії, екс-голови Одеської ОДА Михеїла Саакашвілі, про що клопотала Генпрокуратура. Він вийшов на волю на час розслідування.

10 вересня Саакашвілі з натовпом прихильників прорвався в Україну через кордон із Польщі, а 17 жовтня очолив протестну акцію біля Верховної Ради, яка згодом переросла в наметовий табір та недільні “Марші за імпічмент”.

Під час такого маршу 17 грудня відбувся невдалий штурм Жовтневого палацу, в ході якого постраждали десятки правоохоронців.

У липні 2017 року президент Петро Порошенко припинив громадянство України Михаїла Саакашвілі – на підставі вказання неправдивих даних у заяві про набуття громадянства, тож екс-президент Грузії і екс-голова Одеської ОДА є особою без громадянства.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна