Російський “щур” у Кабміні: Гройсман знав про шпигунство свого перекладача, одруженого з громадянкою РФ

 

Із застпником голови протоколу прем’єр-міністра України Станіславом Єжовим, якого увечері 20 грудня затримали співробітники Служби безпеки, ведуться слідчі дії.

Про це “Українській правді” повідомили в СБУ.

“Наразі ведуться процесуальні дії в рамках 276 і  2077 статей КПК”, – сказали в СБУ. Згідно з кодексом, йдеться про підготовку до повідомлення про підозру.

За законом, суд має обрати Єжову запобіжний захід через 72 години з моменту затримання, тобто до вечора суботи.

Провадження ж відкрито за ч. 1 статті 111 Кримінального кодексу – державна зрада.

Процесуальне керівництво здійснює військова прокуратура.
Жодної іншої інформації слідчі поки що не дозволяють оприлюднити.

Дружина – громадянка Росії

Тим часом з’ясувалося, що дружина Єжова – Юлія Мірошникова – є громадянкою Росії.

Про це свідчить декларація перекладача Кабміну за 2016 рік.

Згідно з нею, Юлія Мірошникова працює в іноземній компанії Numark Associates, Inc, зареєстрованій у Вашингтоні (США). За 2016 рік її зарплата, отримана там “за сумісництвом”, склала 125 526 гривень.

Крім того, торік вона отримала відсотки з рахунків у російському “Сбербанку” у розмірі 6 104 гривень.

Юлія Мірошникова задекларувала, що має на рахунках “Сбербанка России” 286 641 рублів і 31 713 доларів.

Єжов із дружиною

Станіслав Станіславович Єжов задекларував 70 тисяч доларів готівкою. Ще 11 тисяч доларів він комусь позичив.

Також він значиться співвласником батьківської квартири у Києві (90,55 кв м).

У своєму акаунті в забороненій в Україні мережі “Вконтакте” Єжов до затримання постив лише свої фото та фото своєї родини, без жодних дописів (принаймні у відкритому доступі).

Як телеканалу “Прямий” під Кабміном “випадково пощастило”

Як повідомляла “Новинарня“, увечері 20 грудня співробітники СБУ затримали Станіслава Єжова просто на робочому місці і вивели його з будівлі Кабміну в кайданках.

Цей момент нібито випадково зафіксувала знімальна група телеканалу “Прямий”, яка, за словами журналістки, “проїжджала повз зі зйомок на вулиці Грушевського” (адреса будинку уряду – Грушевського, 12).

Затримання Станіслава Єжова. Відео телеканалу “Прямий”:

“Чиновник мав доступ до достатньо вузької інсайдерської інформації Кабінету міністрів. Він користувався повагою. Він дуже відповідально, старанно та творчо працював на російські спецслужби”, – розповів начальник департаменту контррозвідки СБУ Олексій Петров журналістам телеканалу, назвавши Єжова “щуром в окулярах”.

Як відомо, власником створеного на базі колишнього телеканалу Tonis “Прямого” є створений колишній народний депутат від Партії регіонів Володимир Макеєнко. При цьому “Прямий” вважається провладним (конкретно – “пропорошенківським”) каналом.

Гройсман знав про шпигуна вже давно

Як зазначили в СБУ, Єжов був завербований російськими спецслужбами під час тривалого закордонного відрядження. “Оперативники СБУ задокументували, що посадовець за завданням російських кураторів збирав за допомогою спеціального обладнання інформацію про діяльність урядових структур. Отримані дані зловмисник передавав кураторам через електронні канали зв’язку”, – йдеться у повідомленні.

Праворуч на задньому плані – Володимир Гройсман

При цьому з’ясувалося, що ймовірного агента російських спецслужб затримали за сприяння керівництва українського уряду. За інформацією з джерел УП, сам прем’єр-міністр Володимир Гройсман іще за кілька місяців до цієї операції знав, що його перекладач працює на спецслужби РФ.

За деякими даними, Гройсману навіть давали слухати розмови перекладача з куратором від РФ.

Під час зустрічі прем’єр-міністра України з віце-президентом США Джозефом Байденом. Перекладач Станіслав Єжов – за Володимиром Гройсманом

Єжов був затриманий після того, як у СБУ з’явилася інформація, що він може втекти.

Водночас за словами джерела, те, що перекладача вивели через центральний вихід і під камери, Гройсман вважає спробою Банкової кинути тінь і на нього особисто.

А в Кремлі нічого не знають

Прес-служба президента РФ Володимира Путіна прокоментувала інформацію про затримання в Кабміні України агента російських спецслужб.

Прес-секретар Дмитро Пєсков заявив, що читав про це в новинах, передає “Інтерфакс-Україна“.

“Новини ми читали, але ніякої інформації ми не маємо у своєму розпорядженні, тобто тому нічого конкретного не можу сказати”, – сказав він, відповідаючи на відповідне запитання.

Всі фото – із соцмереж

Читайте також:
СБУ в Києві затримала шпигуна з Донецька, який намагався “копати” в Генштабі ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна