СБУ в Києві затримала шпигуна з Донецька, який намагався “копати” в Генштабі ЗСУ

 

Агента спецслужб Російської Федерації, який намагався отримати секретну документацію у військовій сфері та завербувати представника Міністерства оборони, затримала в Києві Служба безпеки України.

Як повідомляє прес-центр СБУ, уродженець та житель Донецька, час від часу перебуваючи в Києві, за завданням російських спецслужб мав намір отримати інформацію про особовий склад, забезпечення, дислокацію, озброєння і переміщення уздовж лінії розмежування військових частин і з’єднань ЗСУ та Нацгвардії.
Також його цікавили поставки в Україну військового озброєння і техніки країнами-членами НАТО, проведення українсько-американських навчань “Сі бриз-2017”, установчі дані про офіцерів – інструкторів ЗС США, які здійснюють підготовку українських військовослужбовців.

Для цього шпигун встановив конфіденційні стосунки з колишнім офіцером ЗС України. Через нього він хотів за винагороду отримати секретні матеріали, які циркулюють у Генеральному штабі ЗСУ, та установчі дані на посадових осіб Міноборони, які мають доступ до інформації закритого характеру.

Затриманому повідомлено про підозру за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Матеріали для обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою направлені в суд. Тривають слідчі дії.

Читайте також:
СБУ розслідує справу про державну зраду
одного з керівників Яворівського полігону

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна