Рекордна кількість судів над кримськими татарами: окупанти присуджують штрафи по 10 тис. руб.

 

У понеділок, 18 грудня, в окупованому РФ Криму відбувається рекордна кількість судів у справах кримськотатарських активістів.

Як передає “Новинарня“, розглядаються понад 70 адміністративних справ, пов’язаних з масовими одиночними пікетами, які кримські татари провели 14 жовтня 2017 року в різних районах Криму.

“Суди пройдуть в Сімферополі, Білогірську, Алушті, Судаку, Джанкої, в Червоногвардійському, Кіровському і Радянському районах Криму”, – повідомляє рух “Кримська солідарність”.

Затриманих обвинувачують за ст 20.2 КпАП РФ – “порушення встановленого порядку організації або проведення мітингу”.

Як зазначає видання “Крим. Реалії” з посиланням на “Кримську солідарність”, перші судові рішення в цих справах передбачають великі штрафи для активістів. Так, Білогірський районний суд присудив штрафи в розмірі 10 тисяч рублів (близько 4700 гривень) Айдеру Абібуллаєву та Еміру-Усеїну Ельдару.

У Совєтському райсуді присудили штраф 10 тисяч рублів Серверу Сейтібрамову. Такий самий штраф присудили в Кіровському райсуді Таїру Умерову.

Сімферопольський районний суд переніс засідання у справі Рустема Емір-Усеїнова на 26 грудня.

Як інформувала “Новинарня“, кримські татари вийшли на одиночні пікети по всьому Криму 14 жовтня, тримаючи плакати: “Мій народ не терорист”, “Свободу політв’язням”, “Звинувачення в тероризмі і екстремізмі – геноцид кримських татар” тощо. Тоді були затримані десятки таких пікетувальників.

Читайте також:
82-річна легенда кримськотатарського руху Веджіє Кашка
померла під час затримань у Сімферополі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна