У Криму затримали понад 30 учасників одиночних пікетів проти свавілля силовиків

 

В окупованому РФ Криму затримують і доправляють до поліції учасників одиночних пікетів проти репресій російських силовиків.
Відповідні пости опубліковано на ФБ-сторінці групи “Кримська солідарність“.

“Із соціальних мереж стало відомо, що сьогодні, 14 жовтня 2017 року, по всьому Криму люди вийшли на пікети з вимогою зупинити свавілля силовиків, обшуки, арешти і викрадення. На плакатах пікетувальників написано: “Кримські татари не терористи”, “Зупиніть свавілля силовиків в Криму”, “Свободу політв’язням” тощо. Надійшла інформація, що деяких пікетувальників почала затримувати поліція. Також надійшла інформація, що деяких пікетувальників саджали і забирали в цивільних автомобілях”, – повідомляють у групі “Кримська солідарність”.

Всього, за даними активістів, за день у Криму російські поліцейські затримали щонайменше 31 особу, які взяли участь у одиночних пікетах.

При цьому затримання відбувалися з численними порушеннями законодавства (затриманим не зачитувалися їхні права, їм не надавали можливості скористатися послугами адвокатів, у них примусово знімали відбитки пальців), підкреслюють у “Кримській солідарності”.

Затримані активісти пишуть скарги на неправомірні дії поліцейських і порушення їхніх прав, повідомляють активісти, а також кримський адвокат Рустем Кямілєв.

Станом на 18:00 більшість затриманих 14 жовтня відпустили з відділків поліції.

Так, відомо про звільнення пікетників, які були затримані в Сімферополі, Джанкої, Феодосії, Кіровському.

Читайте також:
Дев’ятьом затриманим у Криму мусульманам присудили адмінштрафи

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна