“Наша пісня гарна й нова”. Янукович повернув на суд своїх колишніх оплачених адвокатів

 

Захист екс-президента Віктора Януковича 11 грудня не з’явився на засідання Печерського суду Києва, де розглядається можливість спецрозслідування “справи Майдану”, про що просить Генпрокуратура.
Прокурори попросили суд призначити Януковичу державного адвоката.

Як з’ясувалося, замість Печерського суду, адвокати Януковича цього дня прийшли в Оболонський суд, де розглядається справа про державну зраду. Там вони надали заяву Януковича, який просить суд повернути в процес свій колишній захист.

Раніше, 5 липня, Янукович відкликав найнятих ним адвокатів з об’єднання “Aver Lex” у справі про державну зраду нібито через політичне замовлення влади в цій справі.
Після цього в підсудного змінилося кілька “державних” адвокатів, наданих у рамках безоплатної правової допомоги.

Суд погодився залучити до справи трьох адвокатів Януковича: Віталія Сердюка, Ігоря Федоренка й Адріану Фозекош.

В ефірі каналу “112 Україна” адвокат Сердюк заявив, що його підзахисний просить забезпечити свою участь у допиті всіх свідків у справі.
Стало відомо, що в понеділок суд допитає главу МВС Арсена Авакова та екс-прем’єра Арсенія Яценюка.

На засіданні в п’ятницю суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення про допит низки високопоставлених чиновників і політиків в якості свідків. Так, серед тих, хто повинен з’явитися в суд, крім Авакова і Яценюка, є президент Петро Порошенко, спікер ВР Андрій Парубій, секретар РНБО Олександр Турчинов та інші.

Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (“державна зрада”), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (“пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України”) і ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (“пособництво у веденні агресивної війни”) КК України.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна