НАЗК тимчасово закрило для НАБУ повний доступ до е-декларацій

 

Національне агентство з питань запобігання корупції вирішило тимчасово закрити повний доступ НАБУ до реєстру електронних декларацій.

Про це на засіданні НАЗК 8 грудня повідомила голова Агентства Наталія Корчак, передає агенція “Українські новини“.

Підставою для цього стала дія одного зі співробітників Бюро. За словами співробітника НАЗК Олександра Писаренка, у вересні співробітник НАБУ, зайшовши до реєстру е-декларацій, змінив декларацію одного з неназваних чиновників.
У зв’язку з цим НАЗК звернулося в НАБУ з проханням пояснити даний інцидент. У Бюро відповіли, що це звичайна помилка і службова перевірка не виявила порушень.

“Даю доручення … до з’ясування причин і обставин, в яких мав місце даний факт … вжити заходів, пов’язаних із зупинкою доступу співробітників Національного антикорупційного бюро до реєстру декларацій”, – заявила Корчак.

Також глава НАЗК доручила Писаренкові підготувати і направити відповідну заяву в правоохоронні органи.

За словами Наталії Корчак, після з’ясування всіх обставин буде прийнято рішення про відновлення доступу НАБУ до реєстру.

Олександр Писаренко розповів, повний доступ до реєстру е-декларацій мали 122 співробітники НАБУ. За січень-жовтень 2017 року вони отримали повний доступ до 12755 електронних декларацій, з них найбільше – за жовтень – 3587.

Меморандум між НАЗК і НАБУ, згідно з яким бюро був обіцяний повний доступ до реєстру е-декларацій, був підписаний в січні 2017 року.

 

Нагадаємо, 13 листопада НАЗК передало до суду адмінпротокол на голову НАБУ Артема Ситника. Той заявив про тиск влади на НАБУ й готовність порушити справу проти голови НАЗК Корчак.

Читайте також:
Банкова відкликала законопроект про пряме звільнення голови НАБУ під тиском Заходу, – ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна