Ракетний комплекс “Грім” може надійти на озброєння ЗСУ вже за три роки

 

Новітній український оперативно-тактичний ракетний комплекс “Грім” перебуває на завершальній стадії розробки та протягом року перейде на етап випробувань на полігоні.

Про це повідомив директор “НВО “Павлоградський хімічний завод” Леонід Шиман, передає “Дніпроград”.

“Розробка комплексу вже знаходиться на фінальній стадії. Наразі майже завершені випробування системи управління та переміщення ракет, гідравліки, механіки та усім, що пов’язано із транспортуванням. Скоріш за все, протягом року ОТРК вийде на польові випробування”, – розповів Шиман.

Як зазначають експерти, ОТРК “Грім” буде прийнято на озброєння Збройних сил України протягом трьох-чотирьох років.

Це значно посилить оборону, адже на базі цього ракетного комплексу можуть бути створені протиракетні, протиповітряні, тактичні та стратегічні засоби оборони.
Зокрема, ракети “Грому” зможуть ефективно вражати цілі на відстані у декілька сотень кілометрів і пробивати ворожий протиповітряний захист на 96%.

Читайте також:
“Бацька” поміг. Новітній український ракетний комплекс “Грім” поставили на білоруське шасі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна