“Дякую за вашу службу!” Знаний комбриг пропонує на День ЗСУ флешмоб за американською традицією

 

Колишній командир 54-ї окремої механізованої бригади Володимир Горбатюк  ініціював флешмоб до Дня Зброяних сил України – 6 грудня. Він просить підтримувати кожного зустрічного військовослужбовця ЗСУ словами “Дякую за вашу службу!”

Як передає “Новинарня“, такі ініціативу підполковник Володимир Горбатюк озвучив у зверненні на відео.
Ролик поширюється в соцмережах та онлайн-медіа.

За словами Горбатюка, така пропозиція робиться за американським зразком.

“У Сполучених Штатах Америки – країні, що підтримує нас у захисті нашої Батьківщини, існує гарна традиція: перехожий, побачивши людину у формі, при бажанні звертається до неї зі словами “Thank you for your service!”, що означає “Дякую за вашу службу!” Часто ці слова я чую і на свою адресу, коли вдягнений в український армійський однострій. Кожен із цих випадків зачіпав за живе. Ці слова переконали мене, що й наші вони потребують підтримки не лише від рідних, близьких або волонтерів, і не тільки матеріальної підтримки”, – сказав Горбатюк.

“Я впевнився, що запозичення традицій – дякувати за службу – неабияк підтримуватиме моральний дух як діючих військових, так і наших ветеранів”, – наголосив підполковник.

“Тож до Дня Збройних сил України, 6 грудня, прошу всіх охочих долучитися до флешмобу та у святковий день привітати людей у формі цими простими, але щирими словами: “Дякую за вашу службу!” – закликав Володимир Горбатюк.

Він нагадав приказку: “кулею влучиш в одного, а влучним словом – у тисячі”.

Горбатюк зазначив, що ініціативу охоче підтримали американські військові та вже долучилися до флешмобу, сказавши на камеру двома мовами: “Thank you for your service! Дякую за вашу службу!”

Підполковник Володимир Горбатюк у 2014-2017 роках очолював 54-ту бригаду, яка під його командуванням у грудні 2016 року з боями зайняла позиції сепаратистів на Світлодарській дузі.
До квітня 2014 року майор Горбатюк був командиром ротації українського контингенту в Косово.
Лицар ордена Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (27.05.2015).

Варто додати, що “Thank You for Your Service” – назва американського кінофільму, що вийшов на широкі екрани у США та інших країнах наприкінці жовтня 2017 року.  Щоправда, в українському прокаті він називається “Відважні”.
Воєнна біографічна кінодрама режисера і сценариста Джейсона Голла є екранізацією книги “Thank You for Your Service” Девіда Фінкеля та розповідає про посттравматичний стресовий розлад, що виникає в американських солдат після повернення з війни в Іраку.
У головних ролях – Майлз Теллер, Гейлі Беннетт, Емі Шумер.

Читайте також:
Флешмоб 22PushupChallenge на підтримку ветеранів АТО:
Забродський і ВДВ кинули виклик Генштабу

Спеціальні центри — замість пиятик в санаторіях.
Що пропонує ветеранам АТО законопроект про реабілітацію

Російський актор – доброволець УДА Пашинін разом із Кивою
знімається в фільмі “Посттравматична рапсодія” Корчинського. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна