Перемога під Світлодарськом. “Цей б***ський ліс, з якого нас крили, нарешті наш!”

 

В результати контратаки на Світлодарській дузі, що відбулася 18 грудня у відповідь на спробу наступу так званої “армії ДНР” на північний захід від Дебальцевого, військовослужбовці 54-ї бригади Збройних сил України зайняли стратегічно важливу ділянку місцевості. Про це повідомив у соцмережі волонтер Юрій Мисягін, передає “Новинарня“.

“В результаті вчорашнього вечірнього масованого обстрілу, коли противник спробував прорвати і захопити наші передові позиції на Світлодарській дузі, зав’язалися дуже важкі бої, які тривали майже всю ніч. “Працювали” всі калібри, від кулеметів до 152-го.
…На сьогоднішній ранок противник поніс серйозні втрати і відкинутий, а герої з 54-ї бригади зайняли нові і стратегічні позиції”, – написав Мисягін на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“Для тих, хто знає ситуацію там: цей бл@ський ліс, з якого нас весь час “крили” – наш!!!” – зазначив армійський волонтер.

“Особливо приємно в даній ситуації говорити про те, що 1-й батальйон 54-ї бригади, на позиціях якого розігралися основні бої, був підтриманий усіма нашими підрозділами, які перебувають у тому районі Світлодарської дуги. Всі працювали злагоджено і чітко”, – додав він.

Як відомо, 54-та окрема механізована бригада (54 омбр, в/ч В2970) ЗСУ – нова бойова одиниця, сформована в грудні 2014 року.
Підпорядкована Оперативному командуванню “Схід”. Базується в місті Бахмут Донецької області.
Із зими 2016 року тримає оборону на так званій Світлодарській дузі в Донецькій області, що на підступах до міста Дебальцеве (яке, згідно з Мінськими угодами, має перебувати під контролем України).

Від командирів одного з батальйону 54-ї бригади відомо, що бій 18 грудня вів зведений загін із різних підрозділів 54 омбр.

Найбільших втрат українським позиціям завдала російська артилерія та міномети. Відомо, що в районі зіткнення розгорнуто кілька батарей противники, включаючи великі калібри – 152, 122, 120 мм.

“Так, у нас є загиблі й ті, що поки вважаються зниклими безвісти. Точних даних, хто саме загинув, поки немає. Знаю точно, що поранені в нас в основний масі не важкі. Багато хто вже рветься назад на позиції. Просто вірте в нашу армію!” – зазначив Юрій Мисягін.

svitlodarska-duga-18-12-2016Як інформувала “Новинарня” вчора станом на 19:00, внаслідок атаки бойовиків на Світлодарській дузі загинули п’ять українських військових.

Станом на ранок повідомлялося про 26 поранених.

Волонтер Мисягін пише про шістьох загиблих.

За даними розвідки, втрати противника в цьому бою склали щонайменше 25 осіб убитими та до 30 поранених, зазначили в прес-центрі штабу АТО.

ЗМІ повідомляли, що наслідок контратаки українські війська зайняли 1 км досі не контрольованої території.

Читайте також:
Конфлікт вичерпано. Тиловий полковник перепросив бойового капітана і5 54 омбр,
якому порадив “піти на@уй і застрелитись”




Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна