Російський актор – доброволець УДА Пашинін разом із Кивою знімається в фільмі “Посттравматична рапсодія” Корчинського. ВІДЕО

 

Відомий український і російський актор Анатолій Пашинін, який воює на Донбасі у складі 8-го батальйону Української добровольчої армії, тимчасово залишив зону АТО і приїхав до Києва для участі в кінозйомках.

Як передає “Новинарня“, про це на відео у “Фейсбуці” повідомили громадський діяч Дмитро Корчинський та сам Пашинін.

Кіно знімається за п’єсою Корчинського “Посттравматична рапсодія”.

“Матеріал смачний, до речі кажучи… Хороший. Головне – правдивий. Думки, які народжуються там… довго намагався сформулювати, потім читаєш, бац – а це ж мої слова!” – сказав Пашинін на камеру.

Корчинський анонсував прем’єру стрічки в січні. “Це буде найкращий український фільм… після “Думи про Щорса”, – пожартував він.

Зі слів, Пашинін відлучився на зйомки на тиждень.

Дмитро Корчинський також повідомив, що на роль Нестора Махна він залучив свого товариша Іллю Ківу, колишнього радника глави МВС Авакова та екс-голову департаменту БНОН.

Раніше Корчинський розповідав, що “Посттравматичну рапсодію” він писав як основу для кіносценарію. Але оскільки до кіно “ще було далеко”, п’єсу в травні 2017 року вже поставили на сцені (режисер Вадим Дишкант). Прем’єра відбулася в Маріуполі.

“Хотілося б відродити високе мистецтво. Мистецтво має кликати до подвигів”, – казав автор.

За сюжетом, український військовий-доброволець – учасник АТО потрапляє в різні історичні епохи, спілкується з воїнами різних часів.

Як відомо, 39-річний Анатолій Пашинін – уродженець Кіровоградщини, жив у Запоріжжі. Надалі – громадянин РФ, актор.
Став знаменитим за роллю старшого лейтенанта Дороніна в серіалі “Грозові ворота” – про долю російських десантників у гарячій точці 6-ї роти в Чечні.
Також Пашинін знімався у таких відомих російських та українських фільмах, як “Ми з майбутнього”, “Відданий друг”, “Ґудзик”, “Будинок із сюрпризом”, “Шукачі пригод”, “Адмірал” тощо.
У Росії неодноразово критикував політичний курс президента Володимира Путіна, симпатизував російським націонал-демократам і брав участь у протестних акціях опозиції в Москві.
Під час Революції гідності приїздив на Майдан, а в 2014 році повернувся в Україну.
При цьому станом на початок 2016 року українського громадянства не мав і заявляв, що не хоче його отримувати (повертати) “раніше за тих іноземців, які воюють за Україну й досі не мають ні українського громадянства, ні виду на проживання”.
Із липня 2017 року – боєць 8-го батальйону Української добровольчої армії (провідник – Дмитро Ярош).

Читайте також:
Відомий російський актор став бійцем армії Яроша

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна