Бойовики обстріляли місто Мар’їнка. За добу в ЗСУ загиблий і поранений. ОНОВЛЕНО

 

Бойовики так званої “ДНР” у ніч з 1 на 2 грудня кілька годин поспіль обстрілювали місто Мар’їнка. Про це повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

“Під обстріл проросійських наймитів потрапила Мар’їнка… Обстріл тривав протягом кількох годин: приблизно з 18-ї вечора до 3-ї ночі. Сьогодні зранку вулиці, які потрапили під обстріл, обходить оглядова група. Поки що виявили один пошкоджений будинок. У ньому живе двоє людей. Група продовжує роботу. Постраждалим буде надана уся необхідна допомога”, – написав Жебрівський у “Фейсбуці” в суботу, 2 грудня.

Раніше прес-центр штабу антитерористичної операції повідомив, що за минулу добу, 1 грудня, по усій лінії зіткнення зафіксовано 26 обстрілів з боку бойовиків. У більш ніж половині випадків українські військовослужбовці придушували вогневу активність ворога із гранатометів та стрілецької зброї.

ОНОВЛЕНО. Штаб АТО повідомляв, що результаті обстрілів один український військовий отримав поранення.
Однак на денному брифінгу речник Міноборони Олександр Мотузяник заявив про одного загиблого й одного пораненого.

“За минулу добу внаслідок бойових дій один військовослужбовець отримав важке поранення під час обстрілу біля Троїцького. Його було оперативно евакуйовано, але, на жаль, від отриманих ран військовослужбовець помер у лікарні
міста Попасна.
Окрім цього, в районі Верхньоторецького ще один український військовий отримав поранення внаслідок підриву на ворожій розтяжці”.

“Російсько-окупаційні війська продовжують здійснювати обстріли позицій сил АТО, зокрема й із озброєння, яке заборонене Мінськими домовленостями. Особливо активно противник порушує домовленості про припинення вогню за темної пори доби”, – зазначив речник прес-центру штабу АТО Василь Лабай.

Луганський напрямок і надалі залишається епіцентром збройного протистояння. “Понад три години ворог безперервно вів вогонь з усього арсеналу піхотного озброєння по оборонних укріпленнях Луганського, що на Світлодарській дузі. Тут же застосовував БМП та кожні три-чотири хвилини випускав по українських військових міни різних калібрів. З мінометів калібру 120 та 82 міліметри були обстріляні українські опорні пункти на підступах до Троїцького і Новотошківського. З гранатометів і стрілецької зброї бойовики порушували перемир’я біля Зайцевого та Кримського”, – йдеться в повідомленні.

На Донецькому напрямку декілька разів з мінометів, гранатометів, озброєння БМП та стрілецької зброї бойовики обстрілювали військових у передмісті Мар’їнки. Поблизу Авдіївки, Кам’янки, Березового, Невельського та Водяного ворог вів вогонь з гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

Читайте також:
“Сепари” створили клон ФБ-сторінки речника АТО і поширюють фейки

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна