“Сепари” створили клон ФБ-сторінки речника АТО і поширюють фейки

 

Невідомі створили в соціальній мережі “Фейсбук” фальшиву сторінку речника прес-центру штабу АТО Василя Лабая та поширюють із неї дезінформацію, яку вже підхопили деякі ЗМІ.
Як передає “Новинарня“, про це повідомив сам підполковник Лабай.

“Створили клон-акаут моєї особистої сторінки у мережі ФБ І нібито від мого імені поширюють інформацію, яка не відповідає дійсності”, – написав він.

“Хочу заявити, що на своїй особистій сторінці я не поширюю офіційної інформації про хід проведення АТО.
За достовірною інформацією прошу звертатися на офіційну сторінку у ФБ прес-центру штабу АТО або сайту Міністерства оборони України.
Прошу не вестися на провокації ворога, які спрямовані на дискредитацію мене особисто та ЗС України”, – додав Василь Лабай.

Як можна пересвідчитися, клон облікового запису “Васаль Лабай” створений 1 грудня. Він дублює основне фото та деякі інші відкриті дані зі сторінки підполковника Лабая і заявляє, нібито це “моя нова сторінка у відрядженні в зоні АТО”.

Фейковий допис нібито від імені речника штабу АТО / ФБ Василь Лабай-2

Єдиний власний допис нібито про події на фронті містить фальшиві дані про нібито відступ українських військ із сіл Травневе і Гладосове та великі втрати ЗСУ за останній тиждень.

Варто зазначити, що ці фейки підхопили й поширили в першу чергу інтернет-ресурси бойовиків “ДНР” та пропагандистські видання на кшталт “Русская весна”.

Читайте також:
“Ватне шоу для Хуга”. Як ворожа пропаганда намагається
виставитикарателями українських визволителів Гладосового

Штаб АТО спростував заяви бойовиків “ДНР”
про підірвані й розбиті українські БТРи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна