Штаб АТО підтвердив “покращення тактичного положення” ЗСУ біля Верхньоторецького

 

Штаб АТО непрямо підтвердив взяття 95-ю бригадою ДШВ східних околиць селища Верхньоторецьке (“сірої зони”), про що напередодні повідомляли волонтери.

“Окремі підрозділи Збройних сил України на Донецькому напрямку покращили тактичне положення з метою поліпшення умов спостереження за противником і ведення оборонного вогню у відповідь на провокативні обстріли російсько-окупаційних військ”, – сказано в повідомленні прес-центру штабу АТО у “Фейсбуці” 1 грудня.

При цьому зазначається, що ЗСУ “суворо дотримуються Мінських домовленостей, відповідно до положень яких можуть зміцнювати або переобладнувати свої позиції, передислоковуватися в межах територій, визначених цими домовленостями”.

Нагадаємо, 30 листопада армійський волонтер Сергій Притула повідомив, що підрозділи 95-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗС України взяли під цілковитий контроль селище Верхньоторецьке Ясинуватського району Донецької області, яке досі контролювали не повністю.

Останнім часом бойовики вели в цьому районі постійні обстріли позицій ЗСУ, українська армія зазнавала втрат.

Як писала Новинарня“, вихід на східні околиці Верхньоторецького дозволяє тримати під вогневим контролем автотрасу Донецьк-Горлівка.

Попереднього тижня волонтер Юрій Мисягін розповів про звільнення Збройними силами України сіл Гладосове і Травневе під Горлівкою, які доти перебували у “сірій зоні” і використовувалися бойовиками як плацдарм для ведення обстрілів.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна