СБУ обшукав завод у Запоріжжі в справі про поставки до Росії. ВІДЕО

 

Співробітники СБУ 28 листопада провели обшуки на запорізькому заводі “Перетворювач” у справі про можливу співпрацю підприємства з ВПК з Росії.

Про це повідомляє “Українська правда”.

За словами співрозмовника видання, обшуки проходять як на самому заводі, так і за місцем проживання фігурантів у справі про державну зраду, зокрема про продаж запчастин до РФ.

Речник управління СБУ у Запорізькій області Сергій Левченко підтвердив, що на заводі проходять слідчі дії, але не уточнив, у якій справі.

“Зранку СБУ проводить слідчі дії на заводі “Перетворювач” в рамках кримінального провадження і на підставі ухвали слідчого судді. Але поки ми не розголошуємо, по якій статті, бо чекаємо експертизу, висновок експертів”, – сказав Левченко.

За його словами, йдеться про можливе постачання до країни-агресора обладнання, яке використовується у військово-промисловому комплексі. До обшуків залучені близько 40 правоохоронців, але “поки ніяких повідомлень про підозру нікому немає, затриманих немає”.

ОНОВЛЕНО. Увечері прес-центр СБУ повідомив, що співробітники Служби безпеки “викрили спробу представників російських військово-промислових компаній отримати для потреб оборонного комплексу РФ продукції одного із запорізьких підприємств”.

“Правоохоронці встановили, що в умовах запроваджених Україною санкцій для забезпечення потреб збройних сил РФ військовою продукцією, російські спецслужби розробили нелегальний механізм закупок товарів у нашій країні. Оперативники спецслужби задокументували, що у 2016 році через українські комерційні структури, підконтрольні громадянам РФ, організатори планували налагодити постачання до Росії високотехнологічного обладнання вітчизняного виробництва в обхід визначених державою обмежень. Ділки збиралися легально придбати товари подвійного призначення на фірми-резиденти та переправити продукцію до країни-агресора”, – сказано в інформації спецслужби.

За висновками профільних експертів, обладнання запорізького заводу може бути використане у військовій промисловості.

Під час обшуків на підприємстві та у фігурантів справи вилучені зразки обладнання подвійного призначення, яке направлено на експертизу.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 111 (“державна зрада”) та 333 (“порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю”) Кримінального кодексу України. Наразі проводяться першочергові слідчо-оперативні дії.

Читайте також:
У Миколаєві арештували інженера, який хотів загнати майно оборонного ДП до Росії

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна