Лукашенко: готовий дружити з Європою, але російські брати – це святе

 

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про готовність йти назустріч Європі, однак якщо перед ним не будуть ставити питання, “чи ви з Росією, чи з Європою”.

Про це Лукашенко заявив 24 листопада в ході робочої поїздки в Гомельську область, повідомляє прес-служба президента РБ.

“Тому сьогодні Білорусь – як тиха, спокійна, гідна країна, свого роду спонсор безпеки на Європейському континенті – затребувана в самій Європі. Ми це бачимо, ми це чуємо, ми це цінуємо і завжди будемо йти назустріч інтересам європейських держав, якщо перед нами не будуть ставити питання (як це було раніше, зараз вже ні): ви з Росією чи ви з Європою. Я на такі питання навіть не відповідаю”, – заявив він.

Лукашенко підкреслив, що в Росії живуть “рідні брати” білорусів.

“Хороші вони, не дуже, погані – братів не вибирають. Ми, може, теж чимось їм не подобаємося. Але ми рідні. Тому перед нами не треба ставити ці питання: ви з ким. Ми будемо дружити і працювати з Європою, але Росія для нас святе”, – сказав глава РБ.

Як писала “Новинарня“, Лукашенко відмовився від особистого запрошення на саміт “Східного партнерства” у Брюсселі.
Білоруську делегацію на саміті очолив міністр закордонних справ Володимир Макей.

Також він заявив, що в Україні “не зовсім чужі люди”, коментуючи “шпигунський скандал”.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.