Доба АТО: під Новотроїцьким на невідомому пристрої підірвався нацгвардієць

 

За минулу добу, 16 листопада, бойовики прицільно обстріляли позиції сил АТО загалом 22 рази. Загиблих немає, але є поранений – боєць Нацгвардії підірвався на невідомому вибуховому пристрої.

Про це повідомив на прес-брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО, полковник Андрій Лисенко.

“Окупанти вели прицільні обстріли позицій українських захисників зі зброї, яка заборонена Мінськими домовленостями – 152-мм артилерії та мінометів різних калібрів. У районі Новотроїцького на невідомому вибуховому пристрої підірвався представник Національної гвардії України. Військовослужбовець був оперативно доставлений до медичного закладу. Стан його здоров’я – середньої важкості”, – розповів Лисенко.

За його словами, в більшості випадків сили АТО відкривали вогонь у відповідь.

На Луганському напрямку незаконні збройні формування здійснили 11 прицільних обстрілів. У районі Луганського бойовики 6 разів відкривали вогонь. Тут вони тричі застосували 82-мм міномет, випустивши 96 мін. Окрім цього, НЗФ активно стріляли з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї.

“З цих же зразків зброї ворог тричі обстріляв наші позиції поблизу Кримського. У районі Травневого зафіксовано ворожий обстріл Сил АТО із мінометів та 23-мм спареної зенітної установки ЗУ-23-2. Тут на наші позиції «прилетіло» 12 мін калібру 82 мм”, – розповів речник МОУ.

У Макаровому бойовики випустили ще десять 82-мм мін та прицільно обстріляли українських військових з гранатометів та великокаліберних кулеметів.

На Донецькому напрямку минулої доби НЗФ 11 разів відкривали вогонь. У районі Водяного бойовики випустили три 152-мм артилерійські снаряди. У Павлополі бойовики, контрольовані Росією, двічі відкрили вогонь зі 120-мм мінометів, випустивши 15 мін. Ще десять 120-мм мін бойовики випустили поблизу Широкиного.

“Окрім цього, вказані позиції військовослужбовців Збройних сил України, а також позиції поблизу Тарамчука, Мар’їнки, Авдіївки, Новотроїцького, Старогнатівки, потрапили під ворожі обстріли з гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї”, – додав полковник Лисенко.

Читайте також:

За тиждень ліквідовано 12 бойовиків ОРДЛО, – “ІС”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна