Це сталося після аналогічних обшуків в офісі компанії “Кадорр” на Французькому бульварі, повідомляє “Южный курьер”.

Як інформувала “Новинарня“, раніше СБУ випустила реліз, в якому підозрює колишнього депутата Одеської міськради, що знаходиться перебуває на території Росії, у фінансуванні терористів “ДНР/ЛНР”.

Екс-депутат (а йдеться про Ігоря Маркова з партії “Родіна”) нібито отримував готівкові кошти, які одна з одеських будівельних компаній не декларувала, а діставала від покупців нерухомості готівкою. Потім він передавав їх сепаратистам Донбасу.

У співпраці з партією “Родіна” звинувачують власника групи “Кадорр”, сирійського бізнесмена Аднана Ківана.

“Для отримання додаткових доказів фінансування тероризму у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 258-5 Кримінального кодексу України, відбуваються обшуки в офісних приміщеннях будівельної компанії та місцях проживання фігурантів справи.
За результатами слідчих дій співробітники СБУ виявили та вилучили фінансово-господарську документацію, понад 20 гривень готівкою та більш ніж сто печаток фіктивних підприємств”, – заявили в прес-центрі СБУ.

Наразі слідство досліджує обставини використання зазначених підприємств та грошей у схемі фінансування тероризму за участю колишнього депутата Одеської міської ради. Тривають слідчо-оперативні дії.