Загиблі в бою 7 листопада на Луганщині – Валентин Ничвидюк з ВВ та Антон Мишко

 

Двоє військових Збройних сил України, які 7 листопада загинули біля села Кримське на Луганському напрямку, служили в 15-му окремому мотопіхотному батальйоні “Суми” 58-ї бригади. Їхні імена – Валентин Ничвидюк та Антон Мишко.
Як передає “Новинарня“, про це повідомляється на ФБ-сторінці підрозділу.

“Із сумом повідомляємо, що сьогодні вночі (7 листопада 2017 року 22.30-23.00) в бою проти російських окупантів загинули військовослужбовці 15-го окремого мотопіхотного батальйону “Суми” старший лейтенант Ничвидюк Валентин Миколайович та старший сержант Мишко Антон Васильович”, – інформує 15 омпб.

Командування і весь особовий склад батальйону висловлюють свої співчуття рідним та близьким загиблих побратимів.

Як повідомляв прес-центр штабу АТО, ввечері “противник продовжив обстріли наших укріплень і в районі Кримського (село Новоайдарського району Луганської області – “Н”). Спочатку найманці вели вогонь із великокаліберних кулеметів та 82-міліметрових мінометів. А ближче до опівночі противник випустив 10 мін калібру 120 міліметрів. Унаслідок цього обстрілу двоє українських військових загинули, одного поранено, ще один отримав бойову травму”.

За повідомленнями з соцмереж, командир взводу першої роти Ничвидюк загинув на місці бою біля траси Бахмутка, а Мишко отримав важке поранення в голову й помер під час транспортування до госпіталю.

Із відкритих джерел у мережі відомо, що Валентинові Ничвидюку було 28 років (народився 2 вересня 1989 року в Конотопі на Сумщині). У 2010 році закінчив Київський університет внутрішніх справ (КНУВС, юрист).
У 2006-2012 роках служив у Внутрішніх військах (бригада спецпризначення “Барс”) та в конвойній службі, був командиром взводу. Надалі рік працював помічником нотаріуса в Конотопі та юрисконсультом у компанії “ПроКонсалтинг”.
Валентин був кандидатом у майстри спорту з боксу, мав перший розряд із кікбоксингу.
Залишились батьки (мати — приватний нотаріус, батько — начальник відділу Конотопської РДА), дружина та маленька дитина.

Антонові Мишку було 32 роки.

Журналіст Андрій Цаплієнко розповів у “Фейсбуці”: “У складі зведеної групи він (Антон Мишко) мав зупинити прохід ворожих диверсантів біля сумнозвісної трійці луганських селищ – Сокольники, Пришиб, Жолобок – вони знову у всіх на вустах. (…) Задачу виконано. Ворог не пройшов. Але сьогодні за це заплачено дуже високу ціну”.

8-10 листопада 2017 в Конотопі оголосили днями жалоби.

З урахуванням нацгвардійців Сергія Сиротенка та Станіслава Курбатова, які підірвалися на міні біля Мар’їнки 1 листопада, та загиблого 8 листопада, бойові втрати українських військ у поточному місяці зросли до п’яти осіб.

Читайте також:
Бойові втрати жовтня: 13 облич загиблих героїв

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна