Загострення біля Кримського на Луганщині: двоє бійців АТО загинули, двоє поранені

 

За минулу добу, 7 листопада, незаконні збройні формування на Сході 17 разів влаштовували обстріли позицій сил АТО, зокрема 11 разів – після 18:00. Українські війська 12 разів, “використовуючи піхотне озброєння, жорстко пригнічували активність противника”.
Унаслідок бойових дій загинули двоє українських військових, ще двоє отримали бойові травми, один був поранений. Про це йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО.

“Наприкінці минулої доби обстановка у районі проведення АТО вкотре загострилась. У другій половині дня російсько-окупаційні угруповання посилили вогневі провокації майже уздовж усієї лінії розмежування”, – сказано в повідомленні.

На Приморському напрямку противник з автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів обстрілював укріплення ЗСУ неподалік Невельського.
Надалі бойовики били з 82-міліметрових мінометів та озброєння БМП по оборонцях Гнутового. Також озброєння БМП окупанти застосовували на підступах до Миколаївки, Водяного, Березового. А в результаті гранатометного обстрілу нашого опорного пункту біля Новотроїцького один боєць АТО отримав бойову травму.

На Луганському напрямку в першій половині дня проросійські найманці тричі з різних видів гранатометів і стрілецької зброї обстрілювали оборонців Кримського. А під вогнем мінометів калібру 82 мм опинились опорні пункти сил АТО біля Луганського і Трьохізбенки.

Увечері під вогонь ворожих мінометів потрапили позиції української армії неподалік Новотошківського.

“Після 18-ї години противник продовжив обстріли наших укріплень і в районі Кримського (село Новоайдарського району Луганської області – “Н”). Спочатку найманці вели вогонь із великокаліберних кулеметів та 82-міліметрових мінометів. А ближче до опівночі противник випустив 10 мін калібру 120 міліметрів. Унаслідок цього обстрілу двоє українських військових загинули, одного поранено, ще один отримав бойову травму”, – зазначено у зведенні.

Крім того, неподалік Донецька бойовики вели вогонь із протитанкового гранатомета по укріпленнях ЗСУ на шахті “Бутівка”.

 

Читайте також:
СММ ОБСЄ оприлюднила звіт про обстріли з важкої артилерії
житлових районів Донецька

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна