“Політика чи бізнес”. Екс-голова Луганської ОДА Тука обґрунтував версії вбивства депутата від БПП Самарського

 

Голову фракції “БПП “Солідарність” у Сєвєродонецькій міськраді, радника мера Сергія Самарського могли вбити через політичну діяльність або через місцеві розбірки.

Про це в ефірі каналу “112 Україна” заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, екс-голова Луганської ОДА Георгій Тука.

Він зауважив, що вбивство депутата може бути пов’язане з його політичною діяльністю або з бізнесом.

За словами Туки, останнім часом політична ситуація в Луганській області загострювалась.

“Зараз у Лисичанську йдуть досить напружені розборки щодо місцевого житлово-комунального господарства, неспокійна ситуація на політичному фронті в Сєвєродонецьку. Там триває затяжний конфлікт між мером та міськрадою”, – сказав Тука.

За його словами, за останній рік відбулося чимало прикрих подій щодо місцевого бізнесу, були страйки та протести проти корупції адміністрації.

“…Вже біля року з Луганщини надходять численні скарги від підприємців на тиск з боку обласної влади. Відбувся досить гучний скандал з блокуванням вулиць в Сєвєродонецьку.
Відомому активісту Олександру Романівському (“Батьківщина”) нещодавно спалили будинок”, – також написав Тука у “Фейсбуці”.

Раніше стало відомо, що ввечері 2 листопада вбили депутата Сєвєродонецької міськради від БПП Сергія Самарського, який відзначався активною проукраїнською позицією.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна