Загинув голова фракції БПП в Сєвєродонецьку Сергій Самарський. “Його вбили за проукраїнську патріотичну позицію”

 

Загинув голова фракції “Блоку Петра Порошенка “Солідарність” у Сєвєродонецькій міській раді Луганської області Сергій Самарський.

Як повідомили в прес-службі міськради, його вбили ввечері 2 листопада.

 

Сергій Самарський був радником міського голови, а також уповноваженою особою з питань запобігання та виявлення корупції у Сєвєродонецькій міській раді. Опонував політиці “Опозиційного блоку”.
Також він був заступником голови постійної комісії з питань промисловості, транспорту і зв’язку, економічного розвитку, інвестицій, міжнародного співробітництва.
У лютому 2016 року саме на пропозицію Самарського міськрада Сєвєродонецька ухвалила рішення про визнання Росії країною-агресором.

Речниця ГУ Нацполіції Луганщини Тетяна Погукай уточнила, що тіло Сергія Самарського виявили о пів на першу ночі біля будинку №1 ЖК “Мрія” з ознаками насильницької смерті – в депутата була розбита голова.

Працює слідчо-оперативна група. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України – “умисне вбивство”.

Поліція розглядає декілька версій убивства.
“Основна – убивство на підґрунті його політичної діяльності, бо він був дуже відомою людиною у місті, займав таку активну позицію і дуже підтримував інтереси громадян. Не відкидається версія розбійного нападу та інші версії, пов’язані з його бізнесовими справами, якими він займався до депутатства”, – сказала Погукай в коментарі “Українській правді”.

Колишня голова ОДА, керівник луганського обласного осередку партії “Батьківщина” Ірина Верігіна заявила: “Сергій був справжнім патріотом. У 2014 році його захопили в полон російські найманці, було дуже важко, але вдалося витягнути Сергія з підвалів, захопленого СБУ. Я впевнена, що вбили за проукраїнську патріотичну позицію”.

Журналіст з Донбасу Денис Казанський, який особисто знав Самарського, написав у “Фейсбуці”: “Цю справу я не залишу. Але вже зараз я на 99% впевнений, що за цим вбивством стоїть місцевий “Опоблок”. Самарський попсував їм багато крові і був кісткою в горлі, як в політиці, так і в їх бізнесі”.

За даними видання “Луганщина.ua”, що посилається на джерело в правоохоронних органах, мертвого Самарського виявили після заяви в поліцію його дружини, яка не змогла йому додзвонитися після роботи. Депутат телефонував дружині, виходячи з міськради о 18:00.

Увечері він мав бути в ефірі обласного телеканалу ЛОТ, однак уже не виходив на зв’язок.
Політик пропав близько 18:00 2 листопада в районі магазину “Сім’я”, на бульварі Дружби Народів, пише місцеве видання 06452.

Читайте також:
Виконавців замовного вбивства мера Старобільська засудили до 15 років ув’язнення

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна