Виконавців замовного вбивства мера Старобільська засудили до 15 років ув’язнення

 

Двох мешканців Луганщини засудили до 15 років в’язниці за вбивство Старобільського міського голови Володимира Живаги.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Луганської області.

Розслідування встановило, що засуджені були членами організованої злочинної групи, які на замовлення застрелили мера на території подвір’я Старобільської міської ради.

Згідно з інформацією, кримінальне провадження стосовно організатора цього умисного вбивства виділено в окреме провадження, його оголосили в розшук.

Мера Старобільська Володимира Живагу знайшли пізно ввечері 22 лютого 2016 року з вогнепальними пораненнями голови на території Старобільської міської ради. Повідомлялося, що він помер у кареті швидкої.

Уже 27 лютого прес-служба Національної поліції повідомила, що вбивство Живаги розкрито.

Тоді зазначалося, що луганські поліцейські затримали підозрюваного у вбивстві Живаги, 22-річного раніше судимого жителя Марківського району Луганщини. Він зізнався, що “пішов на страшний злочин з корисливих мотивів”.

Володимир Живага був обраний міським головою Старобільська Луганської області на місцевих виборах у жовтні 2015 року. Балотувався від пропрезидентської партії “Наш край”.
Відомий як генеральний директор сільськогосподарського ТОВ “Сільгоспхімія” та керівник районного рівня.
У 2010 році указом президента Януковича був призначений головою Марківської районної державної адміністрації Луганської області.
На парламентських виборах 2014 року балотувався до ВР як позапартійний самовисуванець по мажоритарному округу №113 (посів третє місце).
Раніше був депутатом Луганської обласної ради від Партії регіонів та членом виконкому громадського руху “Український вибір” Віктора Медведчука.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна