ЄС відмовився від окремого “плану Маршалла” для України, – ЗМІ

 

У проекті заяви саміту “Східного партнерства”, який відбудеться в листопаді у Брюсселі, немає згадок про так званий “план Маршалла”, що передбачав би нову програму допомоги для України.

Про це пише “Європейська правда”, журналіст якої ознайомився з проектом підсумкової заяви саміту, схваленим у Брюсселі.

За даними видання, в 30 детально розписаних пунктах немає жодного слова навіть про існування ідеї нової програми допомоги Україні.

“А отже, ідея провести на початку наступного року конференцію донорів “плану Маршалла” для України, швидше за все, також втратила сенс”, – пише “ЄП”.

У Брюсселі натомість зазначають, що й так мають достатньо інструментів для допомоги Україні.

“Ми взяли на себе зобов’язання надати 12,8 млрд. євро на проведення реформ. Не кажучи вже про фінансування, що пропонується Україні іншими донорами та міжнародними організаціями. У певному сенсі, “план Маршалла” для України вже діє”, – пояснив комісар ЄС Йоганнес Ган, відповідальний за європейську політику сусідства.

Раніше повідомлялося, що “план Маршалла” про довгострокову підтримку України, офіційно підтриманий Європейською народною партією, буде представлений на саміті “Східного партнерства” в Брюсселі 24 листопада.

Читайте також:
Новий “план Маршалла”: ЄС хоче запобігти “додонізації” України

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна