Спалений на Донеччині російський танк Т-72 стане історичним експонатом у Чернігові. ФОТО

 

На території управління оперативного командування “Північ” Сухопутних військ Збройних сил України в Чернігові буде розміщений підбитий російський танк Т-72.

Про це 24 жовтня повідомляє прес-служба ОК.

“Ворожу техніку представлять як результат успішного виконання бойового завдання українськими військовими. Танк служитиме демонстрацією факту російської агресії на території України”, – ідеться в повідомленні.

Історія ворожого танку скінчилась майже рік тому. Він був підбитий під час чергової спроби російських окупантів атакувати позиції українських військових біля населеного пункту Березове Мар’їнського району Донецької області.

Тільки нещодавно військові отримали можливість його евакуювати без ризику для життя. Танк майже рік перебував за 200 метрів від зони ведення вогню противником.

“Невдовзі колишня зброя розпочне свою нову історію вже в якості історичного експонату”, – заявили в ОК “Північ”.

російський танк Т-72 - ОК ПІвніч 1 російський танк Т-72 - ОК ПІвніч 2 російський танк Т-72 - ОК ПІвніч 3 російський танк Т-72 - ОК ПІвніч 4
<
>

Нагадаємо, цього ж дня Генпрокуратура повідомляла, що 13 жовтня на території Мар’їнського району Донецької області, на лінії зіткнення з бойовиками “ДНР”, виявлено танк Т-72 у пошкодженому стані.
“Установлено, що даний зразок бронетанкового озброєння виготовлений на танкобудівному заводі Російської Федерації (м. Нижній Тагіл)”, – зазначали в ГПУ.

Читайте також:
Спалений 2014 року під Пісками танк ЗСУ забрали в Покровськ – буде меморіал. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.