Прокуратура звітує про розсипи російської зброї, виявлені на Донбасі у вбитих бойовиків

 

Управління ГПУ з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях України, виявило нові беззаперечні факти фінансування Російською Федерацією незаконних збройних формувань ОРДЛО.
Про це 24 жовтня повідомляє прес-служба генпрокуратури.

Так, 13 жовтня 2017 року на території Мар’їнського району Донецької області, на лінії зіткнення з бойовиками “ДНР” виявлено танк Т-72 у пошкодженому стані. 
“Установлено, що даний зразок бронетанкового озброєння виготовлений на танкобудівельному заводі Російської Федерації (м. Нижній Тагіл)”, – зазначає ГПУ.
Танк вилучено у ході огляду місця, проводяться невідкладні слідчі дії.

А під час огляду місця події поблизу міста Красногорівка Мар’їнського району при одному із ліквідованих у “сірій зоні” терористів виявлено підствольний гранатомет ГП-34, який, згідно з інформацією Міністерства оборони України, перебуває лише на озброєнні збройних сил Російської Федерації.

Також виявлено велику кількість медичних препаратів та військової амуніції, виготовлених на території РФ у містах Казань, Краснодар та Ростов-на-Дону.

Також у “сірій зоні” поблизу села Павлопіль Волноваського району Донецької області викрито схованку зброї, що належить бойовикам незаконних збройних формувань терористичної організації “ДНР”.
Зокрема виявлені реактивний піхотний вогнемет РПВ “Джміль” та малогабаритний реактивний вогнемет МРВ-А, які з 2008 року перебувають на озброєнні виключно у ЗС Російської Федерації та Казахстані, тоді як Збройні сили України вогнемети такого типу не використовують.

Під час огляду узбіччя дороги в районі Золоте-4 Попаснянського району Луганської області виявлено малогабаритний реактивний вогнемет МРО-А “Бородач”, країна-виробник – Російська Федерація, на озброєнні ЗС України не перебуває.

Читайте також:
У “козачий” полк “ЛНР” прибули 200 російських найманців,
“ДНР” отримує з Росії нову зброю, – “ІС”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.