У “козачий” полк “ЛНР” прибули 200 російських найманців, “ДНР” отримує з Росії нову зброю, – “ІС”

 

“Козачий” полк зі складу 2-го армійського корпусу “ЛНР” – 6 омсп – отримав маршове поповнення, яке прибуло з Росії в Кадіївку (колишній Стаханов), в кількості до 200 російських найманців.
Як передає “Новинарня“, про це йдеться у зведенні групи “Інформаційний спротив” 18 жовтня.

Також 6-й мотострілецький полк “2 АК ЛНР” отримав не менше 20 одиниць піхотного озброєння, 82-мм мінометів, станкових гранатометів типу СПГ і АГС, зенітну установку ЗУ-23-2.

Крім того, інформує “ІС”, до складу 100-ї окремої мотострілецької бригади (“1 АК ДНР”) стали надходити з Росії на доукомплектування великокаліберні кулемети типу НСВ-12,7 “Утьос”.

Також зафіксовані 12,7-мм кулемети “Корд” російського виробництва, що знаходяться на озброєнні армій лише РФ і Малі.
Кулемети перевозяться в розібраному вигляді вантажним автотранспортом, ідеться у зведенні.

У 2-му армійському корпусі “ЛНР” “командування планує найближчим часом різко поліпшити «якість підготовки мінометних розрахунків» шляхом проведення ряду навчальних зборів, доукомплектування підрозділів особовим складом і новою матеріальною частиною. Зокрема, очікується надходження з РФ 40 одиниць раніше замовлених 82-мм мінометів”, повідомляє “ІС”.

Командування обох “армійських корпусів” окупантів у категоричній формі наказало частинам і підрозділам “форсувати підготовку до осінньо-зимового періоду”.
“Пріоритет – «частинам першої лінії», де повинна форсуватись підготовка бойової техніки і озброєння, а також «обладнання опалюваних укриттів на лінії розмежування», в тому числі – польового типу”, – зазначено у зведенні.

Раніше раптові перевірки російських “радників” у двох бригадах “1 АК” “виявили повний саботаж планових заходів подібного роду, хоча останні були відзначені в рапортах командирів”.

Як відомо, віднедавна 1-й і 2-й армійські корпуси “ДНР/ЛНР” підпорядковані безпосередньо штабу новоствореної 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу ЗС Росії.

Читайте також:
У військах “ДНР” некомплект 40%, бойовиків вербують через “ярмарки вакансій”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна