Спалений 2014 року під Пісками танк ЗСУ забрали в Покровськ – буде меморіал. ВІДЕО

 

Остов спаленого три роки тому українського танка Т-64, який стояв на в’їзді до села Піски під Донецьком, перевезли до Покровська.
Там його перетворять на пам’ятник військовим АТО, розповіла в ефірі “Армія FM” керівник прес-служби ОТУ “Донецьк” Анастасія Соколова.

“Танк з-під Пісків зазнав трагедії, його було підбито 14 вересня 2014-го в районі селища Первомайське. Тоді загинули вісім військовослужбовців – [з батальйону МВС] “Дніпро-1″ та ЗСУ. Сьогодні його було евакуйовано до Покровська. З цього танка зроблять пам’ятник, і танк стане частиною Меморіалу гідності”, – розповіла речниця оперативно-тактичного управління.

“Організатори хочуть залишити його таким, який він є зараз. Його трохи почистять. Але особливих змін ніхто робити не буде. Ця пам’ятка залишиться такою, як нагадування про ті події, що сталися в зоні АТО”, – розповіла Соколова.

Ініціатором створення меморіалу є міська рада Покровська. Наразі в місті розробляють ідею ансамблю.

Як відомо, цей танк Т-64 був приписаний до 17-ї танкової бригади.

“Рота капітана Віталія Левковського була відряджена на підсилення в район Донецького аеропорту. Чотири екіпажі мали зайти в ДАП. Під Нетайловим потрапили в засідку, один танк не пройшов. А решта через Мар’їнку та Красногорівку зайшли в Піски з боку Оленівки”, – описують у ЗМІ події того дня.

Підбитий танк ще на дорозі під Пісками став меморіалом та історичною реліквією. Біля нього зупинялись люди, до нього приходили учасники патріотичних заходів, клали на броню квіти, вінки, прапори, цигарки, пов’язували синьо-жовті стрічки тощо. На остов нанесли напис: “Вони віддали життя за Україну” (російською мовою).

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.