Саакашвілі каже, що ДМСУ не приймала рішень про його депортацію

 

Колишній президент Грузії та екс-глава Одеської ОДА, лідер партії “Рух нових сил” Михеїл Саакашвілі заявив, що Державна міграційна служба України не надала жодних документів, які б свідчили про незаконність його перебування в Україні.
Про це він написав на своїй сторінці у “Фейсбуці” 24 жовтня.

“Генеральний прокурор Луценко остаточно забрехався! Щойно в ефірі він заявив, що міграційна служба відмовила мені в праві перебувати в країні та мене можна депортувати! Іронія ситуації в тому, що міграційна служба мені не те що не відмовляла, вони досі не відповіли на мій запит і взагалі не надали жодних документів, які оскаржували б моє право перебувати в Україні!” – заявив він.

Саакашвілі зазначив, що кілька тижнів тому його адвокати подали позов до суду про бездіяльність Державної міграційної служби України та повне ігнорування його запитів.

“Цього четверга, 26 жовтня, у Львівському окружному адміністративному суді відбудеться слухання у цій справі!” – написав він.

За словами політика, у ст. 16, ст. 27 і частини 4 статті 17 Закону України “Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства” чітко описано, який зараз він має статус.

“Там чорним по білому написано, що зараз мій статус в Україні повністю легальний – я особа, яка має постійне місце проживання на території України, користуюся усіма правами громадянина і депортувати з території України мене не можна”, – заявив Саакашвілі.

Читайте також:
Луценко: ДМСУ не дала Саакашвілі статус біженця, його можна депортувати

Як повідомляла “Новинарня“, 10 вересня позбавлений українського громадянства Михеїл Саакашвілі, екстрадиції якого вимагає Грузія, за підтримки натовпу прихильників прорвався до України з території Польщі.

У МВС заявили, що під час “прориву” кордону прихильниками Саакашвілі 16 поліцейських та прикордонників отримали тілесні ушкодження.

Поліція відкрила кримінальне провадження зокрема за фактом незаконного переправлення осіб через кордон (ст. 332), а також за опір працівнику правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків (ч. 2 ст. 342).

12 вересня прикордонники зачитали Саакашвілі протокол про незаконний перетин кордону.

22 вересня Мостиський районний суд Львівської області визнав Михеїла Саакашвілі винним у незаконному перетині державного кордону, визначивши лише штраф у розмірі 200 неоподаткованих мінімумів (3400 грн.)

Після кількаденного перебування у Львові він почав політичний тур по Україні, а 17 жовтня очолив велику протестну акцію в Києві, вимагаючи відставки президента Порошенка.

15 жовтня в Україну не пустили соратника Саакашвілі, грузинського депутата Кобу Накопію, якого називають “фінансистом” екс-президента.
21 жовтня з України були депортовані охоронець Саакашвілі, учасник АТО та колигній консультант Нацгвардії України Давид Макішвілі, а також водій Михаїл Абзіанідзе та ще один бодігард Георгій Рубашвілі.

24 жовтня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Саакашвілі можна депортувати, оскільки є відповідне рішення ДМСУ і немає жодних обставин, які б унеможливлювали ці процесуальні дії.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна