Тбілісі “глибоко стурбоване” реакцією Києва на стан Саакашвілі, але відповідати не буде

Міністерство закордонних справ Грузії відреагувало на виклик свого посла в Києві у зв’язку із ситуацією щодо громадянина України, колишнього грузинського президента Міхеїла Саакашвілі.

Про це йдеться в заяві відомства у вівторок, 4 липня.

Грузинське МЗС заявило, що “висловлює глибоку стурбованість” рішенням України запропонувати грузинському послу повернутись у Тбілісі для консультацій, що є “крайньою формою ескалації дипломатичних відносин”.

Також у Тбілісі нагадали, що раніше Європейський суд із прав людини відхилив клопотання Саакашвілі про виїзд на лікування за кордон.

“На цьому тлі рішення української влади суттєво шкодить стратегічним відносинам двох країн і є прямим втручанням у внутрішні справи суверенної держави”, – заявляє Міністерство закордонних справ Грузії.

Там висловили сподівання, що Київ перегляне своє рішення, й пообіцяли “утриматись від будь-якої додаткової реакції у відповідь на кроки України”, щоб ще більше не погіршувати двосторонні відносини.

Читайте також:
“Фізично я слабкий, але дуже сильний усередині”. Саакашвілі показав свій змарнілий стан під час судового засідання

“Кремль вбиває руками грузинської влади”. Зеленський закликав Тбілісі передати Саакашвілі Україні для лікування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна