Луценко: ДМСУ не дала Саакашвілі статус біженця, його можна депортувати

 

Державна міграційна служба України відмовила екс-президенту Грузії Михеїлу Саакашвілі, раніше позбавленому громадянства України, у статусі біженця.

Про це у вівторок, 24 жовтня, заявив генеральний прокурор Юрій Луценко в кулуарах Ради регіонального розвитку.

“У мене є новина. Наразі державна міграційна служба відмовила Саакашвілі у статусі біженця. Тепер він апатрид без жодних обставин, які б унеможливлювали його депортацію”, – сказав Луценко, якого цитує “Українська правда”.

Генпрокурор додав, що Саакашвілі до суду з цього приводу не звертався.

Читайте також:
Генпрокурор Луценко: Існують юридичні обставини,
що перешкоджають екстрадиції Саакашвілі до Грузії

Як повідомляла “Новинарня“, 10 вересня позбавлений українського громадянства Михеїл Саакашвілі, екстрадиції якого вимагає Грузія, за підтримки натовпу прихильників прорвався до України з території Польщі.

У МВС заявили, що під час “прориву” кордону прихильниками Саакашвілі 16 поліцейських та прикордонників отримали тілесні ушкодження.

Поліція відкрила кримінальне провадження зокрема за фактом незаконного переправлення осіб через кордон (ст. 332), а також за опір працівнику правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків (ч. 2 ст. 342).

12 вересня прикордонники зачитали Саакашвілі протокол про незаконний перетин кордону.

22 вересня Мостиський районний суд Львівської області визнав Михеїла Саакашвілі винним у незаконному перетині державного кордону, визначивши лише штраф у розмірі 200 неоподаткованих мінімумів (3400 грн.)

Після кількаденного перебування у Львові він почав політичний тур по Україні, а 17 жовтня очолив велику протестну акцію в Києві, вимагаючи відставки президента Порошенка.

15 жовтня в Україну не пустили соратника Саакашвілі, грузинського депутата Кобу Накопію, якого називають “фінансистом” екс-президента.
21 жовтня з України були депортовані охоронець Саакашвілі, учасник АТО та колигній консультант Нацгвардії України Давид Макішвілі, а також водій Михаїл Абзіанідзе та ще один бодігард Георгій Рубашвілі.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна