При відступі з міста Ель-Кар’ятейн у Сирії ісламісти вбили понад 100 цивільних

 

У місті Ель-Кар’ятейн (провінція Хомс, центральна Сирія) ісламісти упродовж 20 днів у жовтні вбили 116 цивільних мешканців.
Про це повідомив у понеділок, 23 жовтня, базований у Лондоні Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини.

Понад 80 людей були вбиті за два дні до того, як 20 жовтня урядові війська витіснили з Ель-Кар’ятейна бойовиків “Ісламської держави”, зазначив керівник центру моніторингу Рамі Абдель Рахман.

“Після того, як війська режиму відновили контроль над містом, його жителі знайшли на вулицях тіла людей, які були застрілені або вбиті ножами”, – повідомив Рахман, якого цитує агентство AFP.

Бойовики “ІД” вперше встановили контроль над Ель-Кар’ятейном у 2015 році, але минулого року підрозділи сирійської армії за підтримки росіян вибили ісламістів з міста. Однак три тижні тому “ІД” вдалося знову захопити Ель-Кар’ятейн.

Як відомо, 17 жовтня “Демократичні сили Сирії” заявили про повне звільнення від бойовиків ІДІЛ міста Ракка, яке ісламісти у 2014 році проголосили столицею свого “халіфату”.

У міжнародній антитерористичній коаліції повідомили, що упродовж трьох років проведення операцій проти терористичного угруповання “Ісламська держава” ісламісти втратили 87 відсотків раніше контрольованої ними території в Іраку та Сирії – загалом 94 тис. кв. км.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна