У зоні АТО – найбільша ротація: одночасно виходять чотири бригади

 

Найближчим часом підрозділи чотирьох окремих механізованих бригад ЗСУ – 72-ї (Біла Церква), 14-ї (Володимир-Волинський), 92-ї (Башкирівка Харківської області) та 53-ї (Сєвєродонецьк, Лисичанськ) – повернуться із зони АТО в пункти постійної дислокації.

Про це заявив президент Петро Порошенко 22 жовтня під час відвідання 72 омбр ім. Чорних запорожців в Авдіївці на Донеччині, передає прес-служба глави держави.

“Найближчим часом підрозділи повернуться у місця своєї постійної дислокації, на яких їх чекають – на Волині, у Білій Церкві, Чугуєві, Сєвєродонецьку. На вашу заміну приходять інші бригади, які будуть міцно тримати ваші позиції”, – зазначив Порошенко.

Президент подякував військовослужбовцям цих бригад “за блискуче виконання завдань, поставлених ним, а також міністром оборони”.

Як зазначив у коментарі “Новинарні” ветеран АТО, армійський волонтер фонду “Повернись живим” Андрій Римарук, виведення в ППД одразу чотирьох бригад – це найбільша одночасна ротація на Донбасі за останні роки.

Як інформувала “Новинарня“, в неділю, 22 жовтня, верховний головнокомандувач із міністром оборони побував в Авдіївці, де зустрівся зокрема з військовими 72-ї бригади, провів нараду щодо оперативної ситуації на фронті, вручив державні нагороди.

Підрозділи 72 омбр утримували позиції біля Авдіївки, зокрема в промзоні та на шахті “Бутівка”, майже протягом року, втративши загиблими десятки бійців та офіцерів.
Найгарячіший період припав на січеньлютийберезень 2017 року, коли 72 омбр зайняла та ціною значних втрат утримала передову позицію бойовиків “ДНР” “Алмаз-2” на промці. Її перейменували на честь позивного капітана Андрія КизилаГероя України, полеглого в тих боях – “Орел”.

Під час перебування в районі Авдіївки 72-га окрема механізована бригада отримала почесне найменування – імені Чорних запорожців.

Також 72-га бригада відкрила біля промзони меморіал на честь загиблих у цьому районі воїнів та приручила лисицю.

Читайте також:
72-й бригаді вдалося відтіснити бойовиків від Авдіївки

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.