В Авдіївській промзоні відкрили меморіал на честь загиблих там українських військових. ВІДЕО

 

У місті Авдіївка на Донеччині, поблизу промислової зони, військові ЗС України відкрили самодіяльний меморіал на честь загиблих тут побратимів.
Урочистості відбулися у вівторок, 19 вересня, повідомляє “Новинарня” з посиланням на Військове ТБ.

Спорудження меморіалу ініціювали військовослужбовці 72-ї окремої механізованої бригади ім. Чорних запорожців, яка вже тривалий час тримає позиції в районі Авдіївки. Про це розповів командир 72 омбр Андрій Соколов.

“Ініціатива виходила від самих бійців. Від особового складу, перш за все, 1-го батальйону. Потім підтягнулися інші підрозділи. Запросили допомогу підрозділів інших частин, які виконували завдання в промзоні – щоб вшанувати пам’ять усіх бійців, які тут загинули”, – сказав полковник Соколов.

Меморіал складається із символічного хреста та оборонних “їжаків”, обнесених колючим дротом, під якими встановлені елементи ворожих снарядів, що прилетіли на позиції. Між ними – пам’ятник на честь загиблого під Авдіївкою капітана Андрія Кизила, меморіальні плити з іменами інших полеглих тут бійців та з назвами їх підрозділів (81 оамбр, 58 омпбр, 10 огшб, 13 омпб, 12 опоз, ДУК “Правий сектор”, 55 оабр, 72 омбр, 184 і 199 навчальних центрів та ін.), фотопортрети героїв.

Також встановлені щогли з прапорами України, синьо-жовтим і червоно-чорним, прапорами бригад і родів військ. Поруч розташували остови підбитої техніки.

Неподалік – розтяжка з написом “Зупинись! Вшануй загиблих воїнів”.

“Вони не пішли назавжди від нас. Вони залишаються в наших серцях”, – сказав у виступі полковник Андрій Соколов.

Військові різних підрозділів та цивільні поклали до меморіалу квіти. Пам’ять загиблих вшанували залпами зі стрілецької зброї.

Після урочистостей відбувся поминальний обід.

Читайте також:
У День Героїв Крут бойовики штурмують Авдіївську промзону, в ЗСУ – троє загиблих

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.