Порошенко відвідав прифронтову Авдіївку. ФОТО, ВІДЕО

 

Президент Петро Порошенко прибув до міста Авдіївка Донецької області, де з міністром оборони Степаном Полтораком провів нараду щодо оперативної ситуації на фронті.

Про це 22 жовтня повідомили в прес-службі глави держави.

Верховний головнокомандувач також поспілкувався із особовим складом 72-ї окремої механізованої бригади.

Президент обговорив із військовослужбовцями питання про речове, харчове, грошове та матеріальне забезпечення підрозділу, сфотографувався з бійцями на посту біля на межі міста.

“Гарантом незалежності нашої держави є український воїн.
Воїн, який воює за свою землю, не віддаючи жодного клаптика ворогу. Воїн, проти якого виявилися неефективними російська пропаганда і технології гібридної війни. Воїн, який демонструє найкращі зразки вірності присязі, мужності і героїзму.
І сьогодні, перебувачи в Авдіївці, я дякую нашим воїнам за зразкове виконання поставлених завдань”, – сказано на ФБ-сторінці Порошенка.

ОНОВЛЕНО. Під час поїздки в Авдіївку Донецької області президент також вручив нагороди військовослужбовцям, які захищають Україну.

Зокрема, сім бійців відзначені орденом Богдана Хмельницького III ступеня, 12 військовослужбовців отримали з рук верховного головнокомандувача орден “За мужність” III ступеня, ще 12 військових – медаль “За військову службу Україні”.

Фото: ФБ Ірина Геращенко

Військовослужбовці 72-ї окремої механізованої бригади передали главі держави відзнаку та прапор бригади.

“Сьогодні президент України особисто подякував за героїзм і мужність військовим тих бригад, які йдуть на планову ротацію.
На долю цих хлопців випало захищати Авдіївку в лютневі 20-градусні морози, коли артилерійські ворожі обстріли розтрощили водопостачання і електромережі, коли щодня обстрілювалися житлові квартали й гинуло цивільне населення… Ці наші бригади тримають оборону в найгарячіших точках й на найскладніших напрямках фронту.
Президент і військові вшанували пам’ять загиблих героїв, які віддали життя за Україну, і захистили Авдіївку, не здали жодного метру української землі”, – написала у “Фейсбуці” перша заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко, яка перебувала в Авдіївці разом із президентом.

Також Петро Порошенко зустрівся з цивільними мешканцями Авдіївки та працівниками ВЦА.

“Авдіївку, “промку” сьогодні вже не треба перекладати на жодну мову світу. Вона доєдналася до таких символів, як Донецький аеропорт і багатьох інших позицій, де наші захисники продемонстрували славу українського воїнства.
Вдячний місцевій громаді Авдіївки за гостинність та неймовірні емоції!” – зазначив президент у “Фейсбуці”, коментуючи зустріч.

Як інформувала “Новинарня“, 72 омбр ім. Чорних запорожців тримає позиції біля Авдіївки вже майже рік і, за планом, невдовзі вийде на ротацію.

Читайте також:
“Наша війна – тут!” Бійці 72 омбр Сокіл і Молот відмовилися їхати на “миротворчі” заробітки в Ліберію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна