Два священики УПЦ МП в Кадіївці благословили полк “козаків ЛНР” на війну з Україною. ФОТО

 

Священики УПЦ Московського патріархату в місті Кадіївка (колишній Стаханов) на Луганщині благословили на війну проти України більш як 140 бойовиків так званого “6-го гвардійського окремого мотострілецького козачого полку” 2-го армійського корпусу “ЛНР”.

Подія сталася на Покрову, 14 жовтня, в храмі святого великомученика і цілителя Пантелеймона, передають сепаратистські ЗМІ.

Священики Української православної церкви, які благословили бойовиків НЗФ – протоієрей Сергій Варнавський та протоієрей Іоан Реденко.

Очолив” торжества” командир полку Володимир Полуполтінних.

Після урочистого проголошення “козачої присяги 1918 року” рядові, сержанти і офіцери зі складу НЗФ “ЛНР” приклалися в храмі до Євангелія, хрестів і святкових ікон. Потім, підійшовши до прапорів і сівши на коліно, цілували шашку і полковий прапор з георгіївською стрічкою.

“У напутній проповіді отець Сергій пояснив, що Луганська земля перебуває під покровом Божої Матері, як і сам полк, в який вона явилася в 2014 році ще при першому командирі Дрьомову П. Л. через свій образ “Ікону Богородиці Луганської”. І побажав усім захисникам кріпості духу, вірності обов’язку та слову, а також перемоги над супостатами, зрадниками Віри Православної, вбивцями мирного населення і руйнівниками російського Донбасу”, – передають “Новости Новороссии”.

Прес-секретар голови Верховної Ради України, громадський активіст Андрій Ковальов, реагуючи на події, закликав очільників Московського патріархату в Україні заборонити служіння двом “терористам у рясах”, а СБУ – оголосити отців Сергія Варнавського та Іоана Реденка в розшук.

Читайте також:
“Они идут на Голгофу”. У Москві ще до провокацій хресної ходи МП
зліпили образ “Церкви-мучениці”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна