Інвестор та адвокат “Трейд Коммодіті” кажуть, що в закупівлі пального для МОУ корупції не було

 

Близький до нардепа від БПП Олександра Грановського бізнесмен Андрій Адамовський заявив, що є інвестором компанії “Трейд Коммодіті”, яка фігурує у справі НАБУ про корупційну закупівлю пального для Міноборони.

Про це він сказав на прес-конференції в понеділок, 16 жовтня, передає “Українська правда”.

“Хочу сказати, що ні я, ні пан Володимир Трофименко не є акціонерами “Трейд Комодіті”. Ми є просто її інвесторами, але фінансуємо різні проекти”, – сказав Адамовський.

Він переконаний, що всі дії менеджменту компанії були законними.

“Я впевнений, що це просто шельмування компанії, коли використовують правоохоронні органи”, – додав Адамовський.

Адвокат компанії “Трейд Коммодіті”, екс-заступник генпрокурора Віталій Касько також заявляє, що його клієнти нічого не порушували, а закупівлі палива Міністерством оборони у “Трейд Коммодіті” були абсолютно законні й прозорі.

“Закон дозволяє сторонам укладати додаткові угоди в разі коливання ціни на продукцію на ринку. Тим більше, укладання угоди з уточненням ціни були підписані обопільно – і компанією, і Міністерством оборони”, – заявив Касько.

“Якщо тоді були якісь порушення, чому ні Міноборони, ні правоохоронці, адже і Генпрокуратура, і САП могли подавати скарги, якщо вважали, що Міноборони не допрацьовує, – то чому не було ніяких скарг?” – додав Касько.

Читайте також:
За крадіжки в армії Порошенко пообіцяв відрубати руки

Як інформувала “Новинарня“, 11 жовтня детективи НАБУ і САП затримали заступника міністра оборони Ігоря Павловського та директора Департаменту держзакупівель і постачання матеріальних ресурсів Міноборони Володимира Гулевича за розтрату понад 149 млн. грн. із держбюджету під час закупівель палива для Міноборони за ст. ч. 5 ст. 191 КК.
12 жовтня НАБУ повідомило про підозру ще двом чиновникам Міноборони у розтраті державних коштів при закупівлі пального.
Згодом Павловського і Гулевича суд відправив під домашній арешт.

Компанія “Трейд Коммодіті” (місто Кам’янське) фігурує у злочинній схемі щодо закупівлі палива: НАБУ і САП підозрюють офіційного власника та директора компанії Вадима Майка та неформального керівника Володимира Гарькавого.
За даними ЗМІ, підозрювані посадовці ТОВ втекли.

Нардеп з БПП Сергій Лещенко заявляв, що за ТОВ “Трейд Коммодіті”, яке виграло тендерів на 4,8 млрд. грн., стоїть Андрій Адамовський – нібито “багаторічний бізнес-партнер і спільник” нардепа Олександра Грановського. Сам Грановський свою причетність до “Трейд Коммодіті” заперечує.

Колишній заступник генпрокурора Віталій Касько, який є одним із лідерів опозиційної партії “Хвиля”, склав повноваження члена правління “Transparency International Україна” через те, що бере участь у захисті клієнтів, у тому числі і підозрюваних у корупційних злочинах, зокрема компанії “Трейд Коммодіті”.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна