За крадіжки в армії Порошенко пообіцяв відрубати руки

 

Президент Петро Порошенко закликав правоохоронні органи в найкоротші терміни провести об’єктивні розслідування фактів корупції в Міністерстві оборони України.

Про це він заявив 12 жовтня в одному з гуртожитків Збройних сил України, коментуючи затримання заступника міністра оборони Ігоря Павловського та директора департаменту держзакупівель і постачання МОУ Володимира Гулевича, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Позиція перша — нікому не дозволю красти в армії. Тим, хто буде красти в армії — відрубаю руки. Це позиція президента”, – сказав він.

“Армія — це предмет моєї персональної турботи, армія є одним з наших очевидних досягнень за три роки, – це було зроблено моїми зусиллями, зусиллями міністра оборони, зусиллями Міністерства оборони, керівництва Генштабу, волонтерів та волонтерського десанту, коли він був висаджений на найбільш важкі часи в 2014 році для того, щоб не допустити корупцію”, — наголосив Порошенко.

Президент схвально відгукнувся про те, що посадовцям оголосили підозри.

“Позиція друга — я вітаю, коли будь-яку підозру про корупцію передається в правоохоронні органи. Незалежно, НАБУ, САП, ГПУ, СБУ, там, де за підслідністю — Нацполіція, — замість того, щоб бігати по телеекранах, замість того, щоб робити політиканство, єдине, що я чекаю — негайна передача в правоохоронні органи, включаючи НАБУ. Це правильна громадянська позиція”, — додав глава держави.

Він зазначив, що розслідування потрібно провести в найкоротші терміни, представити суспільству і передати в суд.

“Будь-яке затягування, коли справи ведуться з розслідуванням три-чотири роки, є неприйнятними. Це руйнує логіку боротьби з корупцією”, — підкреслив Порошенко.

Читайте також:
Бізнесмени з корупційних тендерів Міноборони втекли за кордон, – ЗМІ

Як повідомляла “Новинарня“, 11 жовтня детективи НАБУ і САП затримали заступника міністра оборони генерал-лейтенанта Ігоря Павловського та директора Департаменту держзакупівель і постачання матеріальних ресурсів МОУ Володимира Гулевича.
НАБУ викрило корупційну схему розтрати державних коштів на суму понад 149 млн. гривень при закупівлі палива для Міноборони України.
Пізніше керівник САП Назар Холодницький повідомив про ще дві підозри.

Прокуратура просить для Павловського й Гулевича арешту з альтернативою застави 50 млн. грн.

Нардеп з БПП Сергій Лещенко заявляв, що за ТОВ “Трейд Коммодіті”, яке виграло тендерів на 4,8 млрд. грн., стоїть Андрій Адамовський – бізнес-партнер нардепа від БПП Олександра Грановського.
Сам Грановський заперечує свою причетність до компанії “Трейд Коммодіті”.

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна