З нагоди свята Порошенко заанонсував бійцям АТО премії до 3 тис. грн. і тисячу одиниць техніки

 

Українські військові, які виконують завдання у зоні АТО, отримають з нагоди Дня захисника України додаткові премії в розмірі від 1 до 3 тисяч гривень.
Про це 14 жовтня під свого візиту до Житомирської області заявив президент Петро Порошенко.

“Я віддав наказ міністру оборони Степану Полтораку до Дня захисника вітчизни на додаток до стандартного забезпечення виплатити святкові премії військовослужбовцям, які зараз виконують завдання на сході України. І це має бути на першій лінії не менше 3 тисяч гривень, на другій і третій лініях – не менше однієї тисячі”, – сказав Порошенко у виступі перед військовим 95-ї окремої десантно-штурмової бригади.

Виступ президента транслював телеканал “112 Україна“.

Верховний головнокомандувач закликав главу Міноборони виконати його наказ вже цього місяця.

Також Порошенко в Житомирі заявив, що українська армія отримала в 2017 році понад 1,3 тисячі одиниць зброї та військової техніки, а до початку наступного року отримає ще близько тисячі.

“Нова якість армії стала можливою завдяки солідарності всього українського народу. Я добре пам’ятаю 2014 рік, тоді оборонна промисловість передавала партію озброєння, якого вистачало лише для взводу. А сьогодні лише танків ми передаємо стільки, що вистачить для забезпечення комплектації повної танкової бригади. Зараз українська армія стає сильнішою завдяки черговій партії, яка складається з понад 200 одиниць бронетехніки, артилерії, літаків, зенітно-ракетних комплексів та інших зразків”, – повідомив президент.

Раніше цього дня, у виступі на Софійській площі в Києві перед ліцеїстами-богунівцями, Порошенко заявляв, що в цій партії передається зокрема 62 танки.

Він перелічив нові зразки української зброї, які було прийнято на озброєння упродовж цього року.

“Переносний ракетний комплекс “Корсар”, броньований автомобіль “Козак-2”, автомат “Вулкан”, радіорелейні станції Р-414 і Р-402, сигнальні міни, екранно-вихлопні пристрої, тренажер екіпажу бронетранспортера БТР-4 та багато інших зразків”, – перерахував президент.

“Загалом упродовж 2017 року Збройним силам України вже передано близько 1300 одиниць озброєння та військової техніки. Понад 22 тисячі ракет та інших боєприпасів. До кінця року війська отримають ще більше тисячі [одиниць] озброєння і військової техніки. Це яскравий приклад того, як зараз президент, уряд, держава ставляться до ЗСУ”, – наголосив верховний головнокомандувач.

Президент також підкреслив, що фінансування ЗСУ буде збільшене з 64,5 млрд. грн. цього року до майже 84 млрд. у 2018 році.

“Якщо в 2017 році на потреби Збройних сил передбачено 64,5 млрд. грн., то відповідно до підписаного мною документа в проекті бюджету на 2018 рік суму планується збільшити, уявіть собі, майже до 84 млрд. І ми зберігаємо той відсоток – співвідношення, щоб на сектор оборони і безпеки було виділено не менше 5% валового внутрішнього продукту”,  – повідомив глава держави.

Порошенко заявив, що на сьогодні українські воїни морально і матеріально мотивовані, озброєні, навчені і підготовлені, а Україна має значно більше можливостей для нарощування бойового потенціалу.

Читайте також:
Виставка “Зброя та безпека-2017”:
Полторак підписує контракт на БТР-4Е і збільшує замовлення “Стугни”. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна