Свято Покрови: присяга богунівців із Порошенком та молитва в Софіївському соборі

 

Вранці 14 жовтня, в День захисника України, президент Петро Порошенко відвідав церемонію складання клятви ліцеїста вихованцями Київського військового ліцею імені Івана Богуна на Софійській площі в Києві.

“Сьогодні сотні командирів-випускників ліцею, озброєнні глибокими знаннями новітніх підходів до ведення збройної боротьби, демонструють високий рівень професіоналізму, виучки та майстерності”, – заявив Порошенко.

“Коли я дивлюся в очі наших воїнів – на фронті, на параді, на полігоні, на «Іграх нескорених», – я відчуваю, як ми щодня стаємо сильнішими. Ці люди зробили Україну незламною та гордою”, – сказав глава держави.

За його словами, це ті, чий досвід та бойовий дух викликають вдячність співвітчизників, захоплення союзників і страх у ворогів.

“Ви (ліцеїсти) обрали для себе нелегкий шлях людини в погонах, шлях захисника України: військового, прикордонника, розвідника чи контррозвідника… Держава не пошкодує зусиль, щоб якнайкраще підготувати вас до захисту Вітчизни. Саме вам і будувати, і боронити незалежну державу ХХI століття”, – наголосив президент.

Також Петро Порошенко заявив, що Україна обов’язково стане членом НАТО.

“Наполеон, кажуть, стверджував, що у ранці кожного солдата лежить маршальський жезл. Немає жодного сумніву, що серед цих не за віком змужнілих підлітків стоять майбутні офіцери і генерали, посли та міністри, можливо, майбутній президент і, можливо, навіть генеральний секретар НАТО, бо Україна обов’язково стане членом Альянсу”, – додав Порошенко.

Варто зазначити, що периметр площі, де відбувалася присяга, був облаштований банерами із зображеннями героїв та символікою Українських визвольних змагань сторічної давнини.

Перед присягою Петро Порошенко разом з дружиною Мариною відвідали богослужіння, де помолилися за українських воїнів та мир у країні.

Як повідомили у прес-службі глави держави, молитву за захисників України в Софіївському соборі проголосив патріарх Київський і всієї Руси-України, предстоятель Української православної церкви Філарет. До нього долучилися верховний архієпископ Києво-Галицький Української греко-католицької церкви Святослав (Шевчук), митрополит Київський і всієї України, предстоятель Української православної церкви Онуфрій, єпископ, ординарій Києво-Житомирської дієцезії Римсько-католицької церкви Віталій Кривицький, муфтій Духовного управління мусульман України Ахмед Тамім, голова Всеукраїнського союзу об’єднань євангельських християн-баптистів Валерій Антонюк, президент Українського біблійного товариства Григорій Комендант, єпископ, глава Української єпархії Вірменської апостольської церкви Маркос Оганесян, інші представники духовенства.

Присутні помолились за мир в Україні та захист українських військових. Президентське подружжя поставило свічки.

Участь у молебні також взяли міністр оборони Степан Полторак, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, секретар РНБО Олександр Турчинов, командувач Національної гвардії Юрій Аллеров, голова Служби безпеки України Василь Грицак, голова Державної прикордонної служби Петро Цигикал, керівники інших військових та силових структур, глава адміністрації президента Ігор Райнін та його заступники.

Читайте також:
Історичний музей для дітей: жваві екскурсії, сувеніри власноруч
і незабутній День захисника

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна