В уряді обговорюють Стратегію інтеграції внутрішньо переміщених осіб

 

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та ВПО почало громадські публічні обговорення проекту розпорядження Кабінету Міністрів “Про схвалення Стратегії інтеграції внутрішньо переміщених осіб та впровадження довгострокових рішень щодо внутрішнього переміщення на період до 2020 року“.
Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на МінТОТ.

Проектом розпорядження пропонується схвалити таку Стратегію. Її метою якої є інтеграція внутрішньо переміщених осіб та забезпечення реалізації і захисту прав, свобод та законних інтересів ВПО, підвищення самодостатності та незалежності ВПО врахуванням інтересів приймаючих громад, налагодження ефективної взаємодії таких осіб з приймаючими громадами та органами державної влади тощо.

Пропонується спрощення процедури реалізації та захисту майнових прав внутрішньо переміщених осіб; підтримка приймаючих громад в процесі інтеграції ВПО та ін.

“Однією з основних рекомендацій Європейського Союзу українським органам влади є розробка чіткої, уніфікованої, фінансово сталої та комплексної стратегії для внутрішньо переміщених осіб, яка врахує їхні поточні потреби та їх довгострокову інтеграцію на заміну Комплексної державної програми щодо підтримки, соціальної адаптації та реінтеграції громадян України, які переселилися з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції в інші регіони України, на період до 2017 року, яка затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2015 р. № 1094.

Запровадження Стратегії, яка відповідатиме міжнародним стандартам, є актуальним та обов’язковим завданням для держави, в тому числі і з урахуванням того, що підтримка української влади у виконанні своїх зобов’язань в галузі прав людини залишається у найближчому майбутньому одним із пріоритетних напрямків для ООН, Ради Європи та інших міжнародних суб’єктів”, – зазначили в МінТОТ.

Письмові пропозиції та зауваження до проекту розпорядження можна подавати до 27 жовтня 2017 року за поштовою адресою: 01196, м. Київ, площа Лесі Українки, 1 та електронною адресою: olesia.paperniak@gmail.com

Контактна особа в Міністерстві – Паперняк Олеся Віталіївна, тел. (044) 536-92-42.

  • Проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про схвалення Стратегії інтеграції внутрішньо переміщених осіб та впровадження довгострокових рішень щодо внутрішнього переміщення на період до 2020 року за посиланням

Читайте також:
На Житомирщині згорів корпус “незаконного” санаторію, де живуть переселенці

Жінки-переселенки у вигляді вистави розповіли про свої проблеми
віце-генсеку ООН. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна