На Житомирщині згорів корпус “незаконного” санаторію, де живуть переселенці

 

У ніч на 1 жовтня згорів один із корпусів санаторію “Тетерів” у місті Коростишів Житомирської області, де мешкають внутрішньо переміщені особи. Санаторієм незаконно розпоряджається приватна фірма, хоча є судові рішення про передачу комплексу в державну власність.
Як передає “Новинарня“, про це повідомив  заступник міністра у справах тимчасово окупованих територій і ВПО Георгій Тука.

“В цьому санаторії мешкають переселенці. Серед них велика кількість дітей.
Почавши вивчати стан цих людей, виявив цікаві факти. Зокрема, існує два (!) судових рішення щодо повернення цього санаторію в державну власність. Зараз цим комплексом незаконно розпоряджається приватна компанія, яка тупо ігнорує судові рішення.
Направив відповідного листа до Мін’юсту щодо виконання судових рішень. Відповіді ще нема”, – написав Тука у “Фейсбуці”.

За його словами, переселенці в “Тетереві” постійно скаржаться на “нелюдські умови існування”: постійні проблеми з опаленням, з водопостачанням, з електроенергією.

Заступник міністра вказує на те, що в санаторії були проблеми з пожежною безпекою, тому й спалахнула пожежа.

“Попри незаконність приватного керівництва санаторієм, з бюджету постійно виділяються кошти на утримання переселенців. Куди вони ідуть – невідомо, бо жодних звітів немає”, – наголосив Тука.

Раніше в ДСНС повідомляли, що 1 жовтня о 04:50 до служби порятунку “101” надійшло повідомлення про пожежу в нежилому корпусі санаторію “Тетерів” у Коростишеві.

До місця події було направлено два відділення рятувальників. З’ясувалося, що горить дерев’яна будівля 8-го корпусу загальною площею 200 кв. м. Через значне пожежне навантаження вогонь швидко розповсюджувався приміщенням. Будівля не експлуатувалася близько 15 років. У ній зберігалось списане майно, переважно меблі.
До вододжерела на території санаторію був ускладнений під’їзд пожежних автомобілів, тому воду доводилося забирати з іншої водойми за межами закладу.
Силами бійців ДСНС та лісівників о 05:12 пожежу було локалізовано, а о 10:40 – ліквідовано. Вогнем знищено весь корпус, але не допущено перекидання полум’я на сусідні будівлі.
Внаслідок надзвичайної події загиблих та травмованих не виявлено.

Читайте також:
Страшна пожежа в одеському дитячому таборі:
президент і мер називали його зразковим

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна